witam, otrzymałam zwrot przesyłki, w której była Dec. zmieniająca, z adnotacja ,że adresat wyprowadził się. wysłałam wezwanie w celu wyjaśnień pod rygorem wstrzymania wypłaty, na ten sam adres (ponieważ innego nie posiadam) i przyszedł znów zwrot tej przesyłki w dniu 07.05.2014, czy na tej podstawie moge wstrzymać jej wypłatę juz 15.05.14 r.??
na jakiej podstawie mam tej Pani dać do kasy jak 3 tygodnie temu prosiła o wypłatę na konto, mamy decyzje o zmianie formy płatności, której nie odebrała,
to można w kasie nadal wypłacać ??
wypłata pieniędzy jest czynnością materialno-techniczną i nie robi się zmiany decyzji. Nie wiem skąd taki pomysł w ogóle.
Rozumiem, że ta decyzja zmieniająca to była właśnie zmieniająca sposób wypłaty?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
zazu pisze:na jakiej podstawie mam tej Pani dać do kasy jak 3 tygodnie temu prosiła o wypłatę na konto, mamy decyzje o zmianie formy płatności, której nie odebrała,
to można w kasie nadal wypłacać ??
spryciulka ta Pani
pieniążki na konto a ona w Polskę
przy gotówce po trzech miesiącach niepobranych świadczeń można wstrzymać ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes