adresat wyprowadził się !!! co z ZR? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 07 maja 2014, 13:45

zazu pisze:tak u nas jest praktykowane, w dec przyznającej w postanowieniu jest sposób wypłaty, dlatego tez przy zmianie formy płatności robimy zmianę decyzji. :(
chyba bym się "po łokcie" urobiła ... mam osoby, które co miesiąc to nowe konto ... albo raz konto raz gotówka ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2014, 13:52

mogę wywalić , ale na przyszłość w tym przypadku już za późno. Czyli jak to wezwanie jest nie odebrane, to lipa. A czy w związku z ty ,że ta dec. zm. jest nieodebrana, mogę nadal wypłacać jej w kasie?
zazu

Napisano: 07 maja 2014, 13:54

de facto to jak decyzja nieodebrana to jej nie ma.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2014, 14:42

ja jestem za wstrzymaniem wypłat; wezwanie to nie jest wszczęcie postępowania, że musi być doręczone. jak pieniadze nie bedą wpływały na konto to się ta pani zgłosi lub zadzwoni.
mac

Napisano: 08 maja 2014, 8:05

decyzja nieodebrana, ja wypłaciłabym dalej w kasie, pani nie odbiera i zwrot na konto, po trzech takich
sytuacjach wstrzymujesz wypłatę, ale jak znam życie kobitka się odezwie.
bogusik

Napisano: 18 wrz 2014, 10:36

hej, wracam do w/w sprawy, wstrzymałam tej pani świadczenia z rodzinnego i z fa, pani dzwoniła czemu nie ma przelewu, wszystko jej powiedziałam co i jak ze musi sie zgłosić i wyjasnić ze w zwiazku iz korespondencja do nas wróciła z adnotacja ze sie wyprowadziła powinna podać nowy adres i ewentualnie wtedy zobaczymy co i jak czy nadal jesteśmy organem właściwym jak nie to uchylenie. i ok ok powiedziała ze sie zgłosi, ale sie nie zgłosiła. 3 razy nie przyszła do kasy i ma wstrzymanie na dzien dzisiejszy.
teraz przychodzi i składa probe o wydanie zaświadczenia, adres inna gmina. co powinnam teraz zrobic?? (dodam iz nie jest to ugodowa osoba) ona powinna mi oświadczyć od kiedy gdzie mieszka?? amol tego teraz stara sie o świadczenia zagraniczne, wiec w zr powinnam jeszcze zapytać o koordynacje?? jeżeli mi cokolwiek oświadczy ;/ jakie jest najlepsze wyjście z sytuacji?? czy po prostu poczekać az minie okres świadczeniowy , zasiłkowy i kasa przepada .
zazu

Napisano: 18 wrz 2014, 11:07

jakbym miała robić zmiany za każdą zmianą formy płatności to nic innego pewnie bym nie robiła
my też nie robimy żadnych decyzji w takiej sprawie
asiak

Napisano: 18 wrz 2014, 11:25

asiak, dzięki za mądrości, ale o to nie pytałam :) a tych decyzji sama sobie nie wymyśliłam, to już z reszta zamknięta sprawa bo nie będziemy juz ich wydawać . ale sprawa o która pytam ma juz dalsze poczynania i co w związku z tym ??
zazu

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x