Właścicielka mieszkania ustanawia aktem dożywotnią służebność mieszkania nieodpłatnie i daje (dla potrzeb dodatku) umowę najmu. Z aktu mam nieodpłatnie a z umowy najmu wynika ,że najemca ponosi wydatki za mieszkanie. Według mnie skoro aktem przekazano mieszkanie nieodpłatnie czyli wnioskodawca nie ponosi wydatków za mieszkanie to winna być decyzja odmowna. Czy mieliście taką sytuację? co zrobiliście?
z góry dziękuję za uwagi , podpowiedzi...
akt notarialny dożywotnia służebność mieszkania nieodpłatna i podpisana umowa najmu
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM/KDR/UKRAINA/stypendia
- Kontakt:
Re: akt notarialny dożywotnia służebność mieszkania nieodpłatna i podpisana umowa najmu
nie do końca zrozumiały jest dla mnie zabieg umowy najmu - najem jest tylko wtedy , gdy ponosi wydatki - tu powinna byc umowa użyczenia, ale bez zapisu "bezpłatnie" bo to dyskwalifikuje ( odmowa)- tylko " na poczet ponoszonych kosztów wydatków ( administracyjnych ) - wg mnie...jolasz pisze: 08 kwie 2022, 8:36 Właścicielka mieszkania ustanawia aktem dożywotnią służebność mieszkania nieodpłatnie i daje (dla potrzeb dodatku) umowę najmu. Z aktu mam nieodpłatnie a z umowy najmu wynika ,że najemca ponosi wydatki za mieszkanie. Według mnie skoro aktem przekazano mieszkanie nieodpłatnie czyli wnioskodawca nie ponosi wydatków za mieszkanie to winna być decyzja odmowna. Czy mieliście taką sytuację? co zrobiliście?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
Re: akt notarialny dożywotnia służebność mieszkania nieodpłatna i podpisana umowa najmu
niekoniecznie ... zobacz sobie III SA/Lu 184/11 - Wyrok WSA w LublinieWedług mnie skoro aktem przekazano mieszkanie nieodpłatnie czyli wnioskodawca nie ponosi wydatków za mieszkanie to winna być decyzja odmowna. Czy mieliście taką sytuację? co zrobiliście?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
dokładnienie do końca zrozumiały jest dla mnie zabieg umowy najmu - najem jest tylko wtedy , gdy ponosi wydatki - tu powinna byc umowa użyczenia, ale bez zapisu "bezpłatnie" bo to dyskwalifikuje ( odmowa)- tylko " na poczet ponoszonych kosztów wydatków ( administracyjnych ) - wg mnie...
Oprócz akt notarialny dożywotnia służebność mieszkania nieodpłatna i podpisana umowa najmu - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
akt notarialny
dodatek mieszkaniowy
Ulga na dzieci z PIT
ogrzewanie i podgrzenie wody z zakładu komunalnego
czy liczyć męża?
wstecz
informacja
Wstrzymania, wygaszenia wstrzymań
Informacja
czynsz
wyliczenie dodatku
Zasiłek rodzinny z Austrii