Akt notarialny - umowa o ustalenie obowiązku alimentacyjneg - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 maja 2017, 7:38

Panna przyniosła mi akt notarialny zawarty z ojcem dziecka - umowa o ustalenie obowiązku alimentacyjnego oświadczenie o poddaniu się egzekucji? Facet jest żonaty z inną i trafiło się mu dziecko z moją "pacjentką" ? Co z wnioskiem o rodzinne i 500+ dla tej babeczki? Facet ma obowiązek świadczenia alimentacyjnego z tego aktu notarialnego na 400zł miesięcznie. Czy to mogę traktować jako ugodę
Różaa
Awatar użytkownika
Referent
Od: 29 sie 2016, 14:49
Zajmuję się:

Napisano: 18 maja 2017, 9:32

powinien być wyrok sądu albo ugoda moim zdaniem, a nie akt notarialny (patrz rozporządzenie dla SR paragraf 2 ust. 2 pkt 4, 9-10
annja
Referent
Od: 26 wrz 2012, 12:41
Zajmuję się:

Napisano: 18 maja 2017, 10:47

4) odpis zupełny lub skrócony aktów zgonu rodziców lub odpis podlegającego wykonaniu orzeczenia sądu zasądzającego alimenty lub odpis protokołu posiedzenia zawierającego treść ugody sądowej, lub odpis zatwierdzonej przez sąd ugody zawartej przed mediatorem zobowiązujących do alimentów; - przyjmijmy że notariusz może być mediatorem to ten akt musi jeszcze zatwierdzić sąd? Jak biegnie czas rozpatrzenia przyjętego już wniosku?
Różaa
Awatar użytkownika
Referent
Od: 29 sie 2016, 14:49
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2017, 10:09

u mnie jak miała sam akt notarialny dałam odmowę, a SKO utrzymało w mocy naszą decyzję. Potem przyniosła dziewczyna ten sam akt tyle, miała postanowienie z sądu, o nadaniu klauzuli wykonalności no i przyznałam jej rodzinne
root
Referent
Od: 12 sty 2017, 11:59
Zajmuję się: ŚW/FA/500+

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x