co zrobić jeśli opiekun prawny nie stawia się na wezwanie w celu przeprowadzenia aktualizacji wywiadu ( mija 6 miesięcy) odnośnie pobytu swojego podopiecznego w DPS. Wywiad dla PCPR.
Taki wywiad jest standardowy, w sumie nic nowego pewnie nie wnosi a jest potrzebny jako załącznik. Może po prostu wyslij opiekunowi prawnemu niech podpisze i odeśle. I po problemie. Pół Polski w celu jednego podpisu ma jechać? Przy okazji sąd zawiadom, niech wie jak op.prawny współpracuje i interesuje się sprawą podopiecznego.
dotychczas wysyłałam opiekunowi taki wywiad ( ma 30 km do DPS, czyli nie tak daleko) , tylko za każdym razem zapominał odsyłać, a to zagubił, a to twierdził, że mój wymysł i nie miałam żadnej podkładki , że ten wywiad był sporządzony. Teraz więc go wezwałam , powołała się na ustawę i także cisza?
To faktyycznie proponuję zawiadomienie sądu bo pewnie to nie pierwsza taka sytuacja a korespondencję wysyłaj poleconym za zwrotnym poświadczeniem odbioru, to też dowód dla sądu i nie powie że nie otrzymał, poza drukiem wywiadu załączaj pismo przewodnie, którego kopia pozostanie w aktach podopiecznego. papieromania kwitnie ale masz coś na dowód nie tylko do sądu, że robisz wszystko, co do Ciebie nalezy.