aktualne czy nie??? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 23 sty 2014, 16:23

czy rachunek za śmieci za 4 kwartał opłacony w grudniu, a takze za wode opłacony w listopadzie (inkasent nie chodził w styczniu bo jest jeden i chorował wiec bedzie w lutym nastepny rachunek) możemy zaliczyć do wydatków przy wniosku składanym w styczniu??? wydaje mi sie ze tylko zapłacone w styczniu rachunki mozna zaliczyc jako wydatek. pomózcie
~isiaaa

Napisano: 23 sty 2014, 16:26

ja bym przyjeła i rozliczyla na m-czny okres.. dlaczego ktos ma tracic
~Bożena

Napisano: 23 sty 2014, 16:28

wydatki za m-c w którym składany jest wniosek czyli jeśli jest jakiś rachynek zawierający kilka dni stycznia to przyjąć proporcjonalnie za dni stycznia jeśli nie ma to bardzo mi przykro nie ma wydatków żadnych
~ola

Napisano: 23 sty 2014, 16:34

~ola tak właśnie myslalam, pani bardzo sie oburzyła ale trudno, bedzie miala tylko ryczałt naliczony bo tu akurat chodzi o dom jednorodzinny. Na wniosku jest jasno wydatki za ostatni miesiąc - miesiac , w ktorym składany jest wniosek.
~isiaaa

Napisano: 23 sty 2014, 16:54

Może źle czytam, ale rozumiem, że na styczeń nie ma żadnego obciążenia (będzie dopiero w lutym), więc za wodę nie ma co zaliczać do dodatku. Zero.
Ewentualnie poczekać do lutego.
~jh

Napisano: 23 sty 2014, 16:56

niestety pani sie uparła wiec musialam przyjac :)
~isiaaa

Napisano: 24 sty 2014, 11:23

Po przemyśleniu zmieniam pogląd.
Tamta pani formalnie niewiele ma do powiedzenia w tym zakresie, jednak owszem, skoro brak odczytu był z winy zarządcy, to wnioskodawca nie powinien ponosić negatywnych skutków. Jakąś kwotę należałoby uwzględnić i po stosownym wytłumaczeniu nikt nie powinien mieć zastrzeżeń co do zasady (co najwyżej do wysokości, ale to inna sprawa).
~jh

Napisano: 24 sty 2014, 11:48

aczy moge przyjąć rachunek po złozeniu wniosku?? np. pani składa mi wniosek 20 a rachunek przyniesie np.28 czy 29. czy w trakcie postepowania moga mi \"donosić\" rachunki??
~isiaaa

Napisano: 24 sty 2014, 12:06

Jakieś tu chyba nieporozumienie.
Z jakiego punktu widzenia to zapytanie?
Jeśli od zarządcy, to przed potwierdzeniem niech przynosi co uważa i kiedy uważa.
Jeśli ze strony gminy, to już z zasady sprawa bezprzedmiotowa. Co najwyżej można sprawdzić kwotę potwierdzoną, która z zasady powinna być ostateczna. No, ale gdy przypadkiem coś nie pasuje, to niech zarządca wyjaśnia i ewentualnie prostuje.
~jh

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x