aktywny samorząd
aktywny samorząd
witam
środki pozabudżetowe na program ale w jaki sposób robicie ewidencje ...? jak rozwiązaliście ta kwestie jakie konto \"1\" rachunek bankowy a poszczególne obszary pomocy zeby wiedziec ile schodzi na określoną formę pomocy?
środki pozabudżetowe na program ale w jaki sposób robicie ewidencje ...? jak rozwiązaliście ta kwestie jakie konto \"1\" rachunek bankowy a poszczególne obszary pomocy zeby wiedziec ile schodzi na określoną formę pomocy?
Re: aktywny samorząd
Będę wykorzystywała konta 139 i 240 .
Analitykę podzielę na przychody i wydatki oraz na obszary np.
139-PAS-A0 - przychody aktywny samorząd obszar A
139-WAS-B4 - wydatki aktywny samorząd obszar B4 itp.
Taką samą analitykę zrobie do 240.
Analitykę podzielę na przychody i wydatki oraz na obszary np.
139-PAS-A0 - przychody aktywny samorząd obszar A
139-WAS-B4 - wydatki aktywny samorząd obszar B4 itp.
Taką samą analitykę zrobie do 240.
ale konto 240 to konto bilansowe ja myślałam o utworzeniu konta np 241 tylko dla AS (zmiana w polityce rach) i zaznaczę że to konto niebilansowe tylko nie wiem czy tak mogę czy \"2\" to nie samo w sobie konto bilansowe.
Uważam, że nie ma znaczenia jaki numer nadamy dla tych kont. Otworzę odrębny rejestr, który nie będzie mi wchodził do bilansu - bo nie są to środki budżetowe - podobnie jak normalne środki z PFRON.
no ja też myślę, żeby zrobić 240 z analityką na każdy program A, B itd a 139 będę miała jedno, analityka 240 mi pokaże wydatki.
Odsetki będę robiła 720 chyba tyle że przypis na dane konto, bo jakie inne dochody?
Odsetki będę robiła 720 chyba tyle że przypis na dane konto, bo jakie inne dochody?
u nas tak jak pisze Regina - to środki pozabudżetowe, tak samo jak algorytmowe i obszar G
witam!
czy macie już wzory umów na aktywny samorząd? bardzo proszę o przesłanie na meial kiss4@o2.pl
czy macie już wzory umów na aktywny samorząd? bardzo proszę o przesłanie na meial kiss4@o2.pl
Środki PFRON przecież wykazuję w Rb -N
a w bilansie również- Aktywa konto 139[PFRON] a Pasywa konto 240
Podobnie z AS
a w bilansie również- Aktywa konto 139[PFRON] a Pasywa konto 240
Podobnie z AS
Witam
Ponawiam pytanie...czy ma już ktoś z Was wzory umów na realizację aktywnego samorządu?
Ponawiam pytanie...czy ma już ktoś z Was wzory umów na realizację aktywnego samorządu?
Oprócz aktywny samorząd - Stare tematy przeczytaj również:
podstawa prawna dla usamodzielnionych na starych zasadach
NŚ dla rodziny zastępczej
prośba
przeciwdziałanie wypaleniu zawodowemu pracownika socjalnego
PCPR Kraków tez...
decyzja orzekająca zwrot
ocena sytuacji dziecka(do jakiego sądu?)
pełnoletni wychiowanek w rodzinie zastepczej
aktualizacja wywiadu
rodziny z łapanki
nadzór nad placowkami opiekuńczo-wychowawczymi
pomoc na kontynuowanie nauki dla studenta we wrześniu?
kontynuowanie nauki
przekształcenie rodziny niezawodowej w zawodową
pytania do koordynatorów
odpłatność