aktywny samorząd

~Basia222

aktywny samorząd

Post autor: ~Basia222 »

witam
środki pozabudżetowe na program ale w jaki sposób robicie ewidencje ...? jak rozwiązaliście ta kwestie jakie konto \"1\" rachunek bankowy a poszczególne obszary pomocy zeby wiedziec ile schodzi na określoną formę pomocy?
~Regina

Re: aktywny samorząd

Post autor: ~Regina »

Będę wykorzystywała konta 139 i 240 .
Analitykę podzielę na przychody i wydatki oraz na obszary np.
139-PAS-A0 - przychody aktywny samorząd obszar A
139-WAS-B4 - wydatki aktywny samorząd obszar B4 itp.
Taką samą analitykę zrobie do 240.
~Basia222

ale konto 240 to konto bilansowe ja myślałam o utworzeniu konta np 241 tylko dla AS (zmiana w polityce rach) i zaznaczę że to konto niebilansowe tylko nie wiem czy tak mogę czy \"2\" to nie samo w sobie konto bilansowe.
~Regina

Post autor: ~Regina »

Uważam, że nie ma znaczenia jaki numer nadamy dla tych kont. Otworzę odrębny rejestr, który nie będzie mi wchodził do bilansu - bo nie są to środki budżetowe - podobnie jak normalne środki z PFRON.
~Basia222

FAKTYCZNIE DZIĘKUJĘ BARDZO
~Sylwia

Post autor: ~Sylwia »

no ja też myślę, żeby zrobić 240 z analityką na każdy program A, B itd a 139 będę miała jedno, analityka 240 mi pokaże wydatki.
Odsetki będę robiła 720 chyba tyle że przypis na dane konto, bo jakie inne dochody?
~Gosia

Post autor: ~Gosia »

u nas tak jak pisze Regina - to środki pozabudżetowe, tak samo jak algorytmowe i obszar G
~zoia

Post autor: ~zoia »

witam!

czy macie już wzory umów na aktywny samorząd? bardzo proszę o przesłanie na meial kiss4@o2.pl
~alka

Post autor: ~alka »

Środki PFRON przecież wykazuję w Rb -N

a w bilansie również- Aktywa konto 139[PFRON] a Pasywa konto 240

Podobnie z AS
~kaśka

Post autor: ~kaśka »

Witam
Ponawiam pytanie...czy ma już ktoś z Was wzory umów na realizację aktywnego samorządu?
ODPOWIEDZ