Aktywny Samorząd B1 uzasadnienie - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 01 mar 2024, 22:36

Mam niepełnosprawną córkę i pierwszy raz chciałam ubiegać się o dofinansowanie w ramach Programu Aktywny Samorząd zadanie B1, ale mam problem z uzasadnieniem, czy ktoś może mi pomóc w napisaniu takiego uzasadnienia, córka w wieku szkolnym ma orzeczenie o niepełnosprawności o symbolu 04-O.
Czy mogę prosić o przykładowe uzasadnienie tak aby osoby weryfikujące nie odrzuciły wniosku. A zamierzamy ubiegać się o laptopa i smartfona. Proszę o pomoc
gosiek838
Praktykant
Od: 01 mar 2024, 22:31
Zajmuję się: jestem pracownikiem socjalnym w OPS

Napisano: 09 cze 2024, 12:23

Co do samego uzasadnienia - ważne jest, żeby było ono konkretne i odnosiło się bezpośrednio do potrzeb Twojej córki związanych z jej niepełnosprawnością. Może spróbuj w ten sposób:

Uprzejmie proszę o przyznanie dofinansowania w ramach Programu Aktywny Samorząd, zadanie B1, dla mojej córki (imię i nazwisko), która jest uczennicą szkoły podstawowej i posiada orzeczenie o niepełnosprawności z symbolem 04-O (orzeczenie nr xxx).
Córka jest osobą niedowidzącą, co znacząco utrudnia jej codzienne funkcjonowanie oraz naukę. Specjalistyczne potrzeby wynikające z jej niepełnosprawności wymagają zastosowania odpowiednich narzędzi wspomagających edukację i komunikację (takich jak laptop oraz smartfon).

Pozdrawiam, Renata :)
Pozdrawiam, Renata :)
Renata224
Praktykant
Od: 08 cze 2024, 17:45
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x