Witam,
mam dwa pytania związane z ASem:
1. W Module II AS podstawą do wypłaty dodatku na pokrycie kosztów kształcenia jest podpisana umowa + zaświadczenie z uczelni o zaliczeniu semestru LUB o uczęszczaniu na zajęcia zgodnie z planem studiów (jeśli student jeszcze nie zaliczył jakiegoś przedmiotu). I tutaj pytanie - czy student musi składać później oświadczenie o tym, że ów przedmiot zaliczył, czy też wystarczy to zaświadczenie o uczęszczaniu? Czy w przypadku niezaliczenia musi zwrócić kwotę dodatku?
2. Nie pamiętam teraz dokładnie, a nie mogłem tego znaleźć w dokumentach PFRON - czy w jednym roku kalendarzowym można otrzymać dofinansowanie jednocześnie z Modułu I i II AS, czy też jest to ograniczone tylko do jednego z modułów?
Będę wdzięczny za pomoc; napisałbym do PFRONu ale wcześniej próbowałem się czegoś dowiedzieć mailowo i nie dostałem żadnej odpowiedzi...
Aktywny Samorząd - Moduł I i II
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: WTZ, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: Aktywny Samorząd - Moduł I i II
Moduł II- student ma obowiązek dostarczyć informacje czy zaliczył lub uczęszczał na zajęcia na uczelni - może być to zaświadczenie z uczelni lub inny dokument.Niezaliczenie jakiegoś przedmiotu nie jest podstawa do zwrotu dodatku.
Pytanie drugie - wnioskodawca może otrzymać dofinansowanie w jednym roku z Modułu I jak i Modułu II (dwa semestry letni i zimowy) - nie ma żadnych przeciwwskazań.
Pytanie drugie - wnioskodawca może otrzymać dofinansowanie w jednym roku z Modułu I jak i Modułu II (dwa semestry letni i zimowy) - nie ma żadnych przeciwwskazań.
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: Aktywny Samorząd - Moduł I i II
Popieram WiolaWiola S pisze: 16 lis 2022, 13:29 Moduł II- student ma obowiązek dostarczyć informacje czy zaliczył lub uczęszczał na zajęcia na uczelni - może być to zaświadczenie z uczelni lub inny dokument.Niezaliczenie jakiegoś przedmiotu nie jest podstawa do zwrotu dodatku.
Oprócz Aktywny Samorząd - Moduł I i II - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Obszar D
Moduł II - zmiana stopnia niepełnosprawności
Moduł II Limit semestrów
Aktywny samorząd C1
promocja AS
Zwolnienie z wymogu złożenia oświadczenia o dochodzie
moduł II. jak obliczyć udział własny?
ewaluacja aktywny samorzad modul I i II
Aktywny samorząd MODUŁ II
Aktywny samorząd modul ii
Refundacja kosztów wizytu u Eksperta PFRON