Aktywny Samorząd Obszar C4 - Ekspert PFRON

ODPOWIEDZ
asiaPCPR
Stażysta
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.
Kontakt:

Aktywny Samorząd Obszar C4 - Ekspert PFRON

Post autor: asiaPCPR »

mam do was takie pytanie,
Beneficjent miał w 2016 roku dofinansowaną protezę ręki na III poziomie jakości, Ekspert na II wizycie stwierdził prawidłowość oferty. W tym roku osoba starała się o naprawę protezy, gdyż stara jest już zużyta. Dostałam właśnie opinię Eksperta PFRON (tego samego co w 2016 roku )w której nie widzi on przeciwwskazań ale stwierdza ze proteza jest na II poziomie jakości i to czy dofinansować zależy od decyzji realizatora. Co w tej sytuacji najlepiej zrobić?
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Aktywny Samorząd Obszar C4 - Ekspert PFRON

Post autor: PCPR-Trz »

Ale z As-a można tylko dofinansować naprawę protezy na poziomie co najmniej III, więc coś tu nie pykło Ekspertowi (może nie dopisał jednej kreski)? ;) ,
Jeśli byłaby to proteza na II poziomie, to z As-a nie można. Pytanie, jak w takim razie wyglądała ocena w 2016 r.? Najlepiej dopytać Eksperta, co miał na myśli, albo przez swój oddział skonsultować ten problem.
asiaPCPR
Stażysta
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.
Kontakt:

Tez mnie to zdziwiło bo na II wizycie zatwierdził ze jest to proteza na III poziomie jakości a teraz po dwóch latach proteza niby jest na II poziomie.
Nie mogę sie właśnie dodzwonić do swojego oddziału.
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

Z wiekiem straciła na jakości :P
asiaPCPR
Stażysta
Kontakt:

Też tak pomyślałam, że po dwóch latach się zużyła ale żeby poziom jakości zmienić to już komedia. Żebym wiedziała ze tak będzie to opinie sprzed dwóch lat bym dołączyła.
ewaaa
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny samorząd
Kontakt:

Post autor: ewaaa »

Ja na Twoim miejscu po prostu bym się upewniła, że dobrze wpisał ten poziom jakości bo z tymi opiniami różnie bywa .... Ogólnie jak zmienia się Ekspert to zmienia się również lekko "procedura" wymagane dokumenty i samo podejście do wizyty i wnioskodawcy ;-)
asiaPCPR
Stażysta
Kontakt:

Dodzwoniłam sie do Oddziału. Przeskanowałam wszystkie dokumenty w sprawie dofinansowania protezy w 2016 roku i zmieniono mi na III poziom jakości. Ekspert był ten sam, po prostu okazało się ze strasznie dużo ludzi próbuje nabrać PFRON na pieniądze, przychodzą ze starymi protezami, a jednak po dwóch latach proteza ręki jest zużyta.
ewaaa
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny samorząd
Kontakt:

Post autor: ewaaa »

asiaPCPR pisze:Dodzwoniłam sie do Oddziału. Przeskanowałam wszystkie dokumenty w sprawie dofinansowania protezy w 2016 roku i zmieniono mi na III poziom jakości. Ekspert był ten sam, po prostu okazało się ze strasznie dużo ludzi próbuje nabrać PFRON na pieniądze, przychodzą ze starymi protezami, a jednak po dwóch latach proteza ręki jest zużyta.
I jak zwykle to my musimy wszystkiego pilnować i się upewniać po 10 razy a ile przy tym nerwów. Założę się że gdybyś tego nie zauważyła a wyłapała by to kontrola PFRON dopiero była by afera.
ODPOWIEDZ