wypłacona za duża kwota na czesne

ODPOWIEDZ
olinka
Praktykant
Zajmuję się: program As
Kontakt:

wypłacona za duża kwota na czesne

Post autor: olinka »

Witam,
Chciałam się poradzić jak Wy robicie w przypadku, gdy rzeczywista kwota czesnego okazuję się niższa od tej co wypłaciliście, w moim przypadku przedstawione faktury są niższe o 185 zł.....zawsze gdy miałam taki przypadek pisałam pismo o zwrot tej różnicy....ale zastanawiam się czy jeśli dodatek mam jeszcze nie wypłacony to czy mogę go pomniejszyć o tą kwotę i tak rozwiązać tą sprawę w ten sposób?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: wypłacona za duża kwota na czesne

Post autor: Tomasz1981 »

lepiej napisać pismo, że kwota przekazana była za wysoka, błędnie wyliczona itp, a jak nie rozliczy się z dodatku to nie bedzie z czego pomniejszać
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: wypłacona za duża kwota na czesne

Post autor: PCPR-Trz »

Ja miałam podobną sytuację, tyle że student przyniósł mi fakturę w tym samym czasie co zaświadczenie o zaliczeniu semestru, więc miałam pewność, że będziemy mogli wypłacić drugą transzę. Dlatego też napisał mi takie pismo:

"W związku ze zmianą czesnego za pierwszy semestr studiów I stopnia w ............ (z 2580,00 zł na 2150,00 zł), proszę o potrącenie kwoty 365,50 zł z drugiej transzy dofinansowania ze środków PFRON w ramach pilotażowego programu „Aktywny samorząd” Moduł II."

Dzięki temu, nie miałam stresu, czy odeśle różnice, czy nie, sama mu to potrąciłam.
ODPOWIEDZ