Witam,
Chciałam się poradzić jak Wy robicie w przypadku, gdy rzeczywista kwota czesnego okazuję się niższa od tej co wypłaciliście, w moim przypadku przedstawione faktury są niższe o 185 zł.....zawsze gdy miałam taki przypadek pisałam pismo o zwrot tej różnicy....ale zastanawiam się czy jeśli dodatek mam jeszcze nie wypłacony to czy mogę go pomniejszyć o tą kwotę i tak rozwiązać tą sprawę w ten sposób?
wypłacona za duża kwota na czesne
-
- Praktykant
- Zajmuję się: program As
- Kontakt:
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: wypłacona za duża kwota na czesne
lepiej napisać pismo, że kwota przekazana była za wysoka, błędnie wyliczona itp, a jak nie rozliczy się z dodatku to nie bedzie z czego pomniejszać
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wypłacona za duża kwota na czesne
Ja miałam podobną sytuację, tyle że student przyniósł mi fakturę w tym samym czasie co zaświadczenie o zaliczeniu semestru, więc miałam pewność, że będziemy mogli wypłacić drugą transzę. Dlatego też napisał mi takie pismo:
"W związku ze zmianą czesnego za pierwszy semestr studiów I stopnia w ............ (z 2580,00 zł na 2150,00 zł), proszę o potrącenie kwoty 365,50 zł z drugiej transzy dofinansowania ze środków PFRON w ramach pilotażowego programu „Aktywny samorząd” Moduł II."
Dzięki temu, nie miałam stresu, czy odeśle różnice, czy nie, sama mu to potrąciłam.
"W związku ze zmianą czesnego za pierwszy semestr studiów I stopnia w ............ (z 2580,00 zł na 2150,00 zł), proszę o potrącenie kwoty 365,50 zł z drugiej transzy dofinansowania ze środków PFRON w ramach pilotażowego programu „Aktywny samorząd” Moduł II."
Dzięki temu, nie miałam stresu, czy odeśle różnice, czy nie, sama mu to potrąciłam.
Oprócz wypłacona za duża kwota na czesne - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
kontrola umów a zgoda na przetwarzanie danych
C3 skierowanie na 1 badanie do eksperta
dofinansowanie do komputera, monitora oraz projektora
Maturzyści- ocena merytoryczna
MII- powtarzanie semestru co robić
Wiek aktywności zawodowej w przypadku Modułu I Obszar B
Moduł I Obszar C zadanie 3 - zakup protezy
MII - eureka!! Jeszczea raz te same studia.
aktualne zaświadczenie potwierdzające aktywność zawodową
Trudne pytanie kwoty moduł II
Aktywny Samorząd Obszar C4 - Ekspert PFRON
skoroszyt Aktwny AS, załącznik do umowy
MII umowy bez groszy a 15% udziału własnego
ważność orzeczenia as moduł II
Zgoda na przetwarzanie danych Aktywny samorząd
Środki Aktywny Samorząd na rok 2018