Aktywny samorząd oprzyrządowanie samochodu - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 kwie 2018, 15:26

Witam
Proszę o pomoc mam wnioskodawcę w A1 ze znacznym stopniem na orzeczeniu symbole 01-U oraz 04-0.
Osoba ubezwałasnowolniona.
Z informacji tel. z Warszawą uzyskałam informacje że jeżeli z zaświadczenia lekarskiego bd wynikała dysfunkcja narządu ruchu to osoba bd adresatem programu co mi się wydaje dziwne bo następstwem 01-u i 04-O nie jest przecież ruch
Nie ma na orzeczeniu ani 12-C ani 10-N ? czy w związku z tym powinna być negatywna formalna
Agataa12
Praktykant
Od: 27 kwie 2018, 15:15
Zajmuję się: as

Napisano: 27 kwie 2018, 21:47

Jeśli osoba dołączy Ci do wniosku zaświadczenie lekarza specjalisty, to ja bym nie widziała powodu by wniosek rozpatrzeć negatywnie - ale mogę się mylić :)
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 30 kwie 2018, 14:46

Patrząc na definicję dysfunkcji narządu ruchu w obszarze A1, to miałabym poważną wątpliwość (ja nie wiem, czy w ogóle nie powiedziałabym na dzień dobry takiej osobie, że nie spełnia warunków...). Orzeczenie 04-O i 01-U i niby ma jakieś schorzenia narządu ruchu, ale czy jest to schorzenie "odpowiadające" stopniowi znacznemu? Mnie się wydaje, ze ewentualnie taka osoba musiałaby złożyć wniosek do Zespołu Orzekającego o pogorszenie stanu zdrowia, żeby miała dopisany jeszcze symbol 05-R (do końca sierpnia chyba zdążą).

Daj znać, jak zakończy się ta sprawa?
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x