Pcprnowa pisze:Mam pytanie odnośnie dofinansowania do naprawy wózka:
Osoba npr chce złożyć w tym roku wniosek na naprawę wózka z AS, bo już się jej "sypie", ale mówiła tez o złożeniu wniosku w przyszłym roku z przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych na zakup wózka specjalnego.
Czy jeśli w tym roku otrzyma dofinansowanie w ramach AS to nie będzie problemu z przyznaniem dofinansowania w przyszłym roku z przedmiotów ortopedycznych?
Z góry dziękuję za odpowiedź
PCPR-Trz pisze:martwisz się na zapasale jak dla mnie nie widzę problemu, aby przyznac teraz na C2 i w przyszłym roku na nowy
DokładniePCPR-Trz pisze:Myślę, że spokojnie można. C2 - to NAPRAWA wózka, a ze środków algorytmowych KUPUJE NOWY wózek. W tej sytuacji nie ma okresu karencji, bo rozumiem, że to Cię niepokoiło?
tak może, więcej szczegółów na temat refundacji w treści programuPcprnowa pisze:Czy osoba niepełnosprawna może złożyć wniosek ma naprawę wózka po dokonanym już zakupie elementów do jego naprawy?
Dzwoniła pani, która kupiła już akumulatory, posiada opłaconą fakturę a wniosek jeszcze nie złożony....
Aj chyba jakieś zaciemnienie mnie dopadłoPcprnowa pisze:Czy osoba niepełnosprawna może złożyć wniosek ma naprawę wózka po dokonanym już zakupie elementów do jego naprawy?
Dzwoniła pani, która kupiła już akumulatory, posiada opłaconą fakturę a wniosek jeszcze nie złożony....