aktywny samorząd realizacja - Stare tematy

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 06 wrz 2012, 16:15

witam pewnie większość powiatów podpisało już umowę z PFRON na realizację programu i w związku z tym mam pytanie czy występowaliście do Głownego Inspektora Danych Osobowych o zgodę na przetwarzanie danych osobowych czy to ma być konkretnie dla Aktywnego czy może być ogólne jeśli Realizator takie posiada? bo nie mam pojęcia jak się z ato zabrać?
i kolejne pytanie co z okresami karencji w ramach poszczególnych obszarów wiadomo że nie mogą kożystać raz na 3 lata a co w sytuacji jeśli ktoś ma podpisaną umowę np. Homer w 2008 roku i jest w niej zapis że obowiązuje 4 lata możemy w tym roku udzielić dofinansowania co jest obowiązujące?
z góry dziękuje za pomoc
~ilona

Napisano: 27 wrz 2012, 20:48

Nie ma czegoś takiego, jak ogólne zgłoszenie zbioru. Każdy zbiór ma m.in. cel i podstawę przetwarzania danych. W tym wypadku, podstawą (czyli przesłanką uchylającą zakaz przetwarzania) będzie zgoda, więc założę się, że nie macie takiego zbioru zgłoszonego. Nie macie, bo co do zasady urzędy nie powinny przetwarzać danych w oparciu o zgodę.

Niestety, z jednej strony nie mamy wyjścia i musimy w ten program wchodzić, z drugiej PFRON totalnie sprawę ochrony danych spieprzył i jeszcze wypisują bzdury, że nie ingerują w przetwarzania danych przez samorządy.

Poruszałem temat tutaj - https://www.goldenline.pl/forum/2984268/aktywny-samorzad
pisałem do PFRON i jak na razie jedynym efektem jest moje podniesione ciśnienie, gdy słyszę o Aktywnym Samorządzie...
pcspec
Praktykant
Od: 30 wrz 2009, 14:06
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.goldenline.pl/jaroslaw-zabowka

Napisano: 05 paź 2012, 23:16

dziś PFRON rozesłał pisma, że w sprawozdawczości nie należy wpisywać danych klientów - czyli dane nie są przetwarzane a pozostają w PCPR tylko
~Gosia

Napisano: 07 paź 2012, 22:12

no to jak zwykle PFRON ma super wyczucie czasu w końcu sprawozdanie jest do 15 ...
~ilona

Napisano: 08 paź 2012, 17:14

Czy dostaliście środki na obszar E ?
~ŁG

Napisano: 08 paź 2012, 17:21

nie :)
~pcpr

Napisano: 09 paź 2012, 12:05

co robicie z wnioskami które wpłynęły na obszar E.
~ŁG

Napisano: 09 paź 2012, 12:12

z informacji które uzyskaliśmy środki na obszar E zostaną podzielone po złożeniu sprawozdań i przekazane do powiatów jeśli wykarzemy takie zapotrzebowanie na środki w obszarze E
~ilona

Napisano: 11 paź 2012, 15:52

hej, mam pytanie dot. sprawozdania
Pilotażowy program \"Aktywny samorząd\" - wykaz danych sprawozdawczych, rejestrowanych przy pomocy arkusza Excel - dotyczy wszystkich złożonych wniosków - nie mogę wpisać niektórych danych - tych na zielonym tle - teoretycznie powinny one być zdefiniowane przez autora arkusza Excel, ale po rozwinięciu paska nic się nie pojawia - a sama nie mogę wpisać danych bo wyskakuje bład - macie taki problem?
~Domi

Napisano: 11 paź 2012, 16:05

też tak mamy ale kopiujemy wszysto ze skoroszytu.
~ŁG

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x