aktywny samorząd realizacja
aktywny samorząd realizacja
witam pewnie większość powiatów podpisało już umowę z PFRON na realizację programu i w związku z tym mam pytanie czy występowaliście do Głownego Inspektora Danych Osobowych o zgodę na przetwarzanie danych osobowych czy to ma być konkretnie dla Aktywnego czy może być ogólne jeśli Realizator takie posiada? bo nie mam pojęcia jak się z ato zabrać?
i kolejne pytanie co z okresami karencji w ramach poszczególnych obszarów wiadomo że nie mogą kożystać raz na 3 lata a co w sytuacji jeśli ktoś ma podpisaną umowę np. Homer w 2008 roku i jest w niej zapis że obowiązuje 4 lata możemy w tym roku udzielić dofinansowania co jest obowiązujące?
z góry dziękuje za pomoc
i kolejne pytanie co z okresami karencji w ramach poszczególnych obszarów wiadomo że nie mogą kożystać raz na 3 lata a co w sytuacji jeśli ktoś ma podpisaną umowę np. Homer w 2008 roku i jest w niej zapis że obowiązuje 4 lata możemy w tym roku udzielić dofinansowania co jest obowiązujące?
z góry dziękuje za pomoc
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: aktywny samorząd realizacja
Nie ma czegoś takiego, jak ogólne zgłoszenie zbioru. Każdy zbiór ma m.in. cel i podstawę przetwarzania danych. W tym wypadku, podstawą (czyli przesłanką uchylającą zakaz przetwarzania) będzie zgoda, więc założę się, że nie macie takiego zbioru zgłoszonego. Nie macie, bo co do zasady urzędy nie powinny przetwarzać danych w oparciu o zgodę.
Niestety, z jednej strony nie mamy wyjścia i musimy w ten program wchodzić, z drugiej PFRON totalnie sprawę ochrony danych spieprzył i jeszcze wypisują bzdury, że nie ingerują w przetwarzania danych przez samorządy.
Poruszałem temat tutaj - https://www.goldenline.pl/forum/2984268/aktywny-samorzad
pisałem do PFRON i jak na razie jedynym efektem jest moje podniesione ciśnienie, gdy słyszę o Aktywnym Samorządzie...
Niestety, z jednej strony nie mamy wyjścia i musimy w ten program wchodzić, z drugiej PFRON totalnie sprawę ochrony danych spieprzył i jeszcze wypisują bzdury, że nie ingerują w przetwarzania danych przez samorządy.
Poruszałem temat tutaj - https://www.goldenline.pl/forum/2984268/aktywny-samorzad
pisałem do PFRON i jak na razie jedynym efektem jest moje podniesione ciśnienie, gdy słyszę o Aktywnym Samorządzie...
dziś PFRON rozesłał pisma, że w sprawozdawczości nie należy wpisywać danych klientów - czyli dane nie są przetwarzane a pozostają w PCPR tylko
no to jak zwykle PFRON ma super wyczucie czasu w końcu sprawozdanie jest do 15 ...
z informacji które uzyskaliśmy środki na obszar E zostaną podzielone po złożeniu sprawozdań i przekazane do powiatów jeśli wykarzemy takie zapotrzebowanie na środki w obszarze E
hej, mam pytanie dot. sprawozdania
Pilotażowy program \"Aktywny samorząd\" - wykaz danych sprawozdawczych, rejestrowanych przy pomocy arkusza Excel - dotyczy wszystkich złożonych wniosków - nie mogę wpisać niektórych danych - tych na zielonym tle - teoretycznie powinny one być zdefiniowane przez autora arkusza Excel, ale po rozwinięciu paska nic się nie pojawia - a sama nie mogę wpisać danych bo wyskakuje bład - macie taki problem?
Pilotażowy program \"Aktywny samorząd\" - wykaz danych sprawozdawczych, rejestrowanych przy pomocy arkusza Excel - dotyczy wszystkich złożonych wniosków - nie mogę wpisać niektórych danych - tych na zielonym tle - teoretycznie powinny one być zdefiniowane przez autora arkusza Excel, ale po rozwinięciu paska nic się nie pojawia - a sama nie mogę wpisać danych bo wyskakuje bład - macie taki problem?
Oprócz aktywny samorząd realizacja - Stare tematy przeczytaj również:
likidacja barier arch. a rachunek
kompetencje pracownika socjalnego
likwidacja barier a rachunek
wysokość opłaty za pobyt dziecka w rodzinie zastępczej
likwidacja barier
Informacja dla zainteresowanych ...
programy logopedyczne jako sprzęt rehabilitacyjny?
pomoc na kontynuowanie nauki dla wychowanka MOW, który ma wyrok w zawieszeniu za przestępstwo z winy umyślnej
wolne miejsca w placówce socjalizacyjnej dla rodzeństwa
AS
Zaproszenie
szkolenia aktywny samorząd
PILNE - poszukujemy rodziny zastępczej lub rodzinnego domu dziecka
nowe rozporządzenie - kryteria
termin składania wniosków na turnusy???
termin składania wniosków bariery architektoniczne