Ale kwiatki ;-) - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 5    [ Posty: 42 ]

Napisano: 13 kwie 2016, 12:37

Dzisiaj Pani w MOPS w okolicach Krakowa pobiła rekord absurdu kiedy poprosiła petentkę składającą wniosek na 500+ na drugie dziecko o : dowody osobiste jej oraz męża, akty urodzenia dzieci oraz akt ślubu. Ha Ha Ha myślałam, że już mnie nic nie zaskoczy a tu proszę :-) :lol:
Harry

Napisano: 13 kwie 2016, 22:01

Jeżeli jesteś petentem to widać że z tych najbardziej ulubionych - upierdliwych!!! którzy czasu nie mają aby coś załatwić w urzędzie bo pewnie jesteś tak zajęta tą bezrobotnością że zajmuje Ci to cały dzień i nie wiesz co masz z sobą zrobić więc zajmujesz się pierdołami!!!

A jeśli jesteś pracownikiem to widać jaka jesteś zapracowana i w godzinach pracy masz czas na wyszukiwanie rzeczy o których nie masz pojęcia a inni myślą po prostu o tym o czym nie pomyśleli inni może tacy jak ty!!! pozdrawiam
delfi

Napisano: 13 kwie 2016, 22:04

ten post jest do Analizy
delfi

Napisano: 13 kwie 2016, 22:07

w Słupcy w gminie i w mieście bez przerwy biorą od ludzi zaświadczenia, że nie złożyli w innej gminie, tak nas poniżają jak byśmy jakimiś złodziejami byli i wysyłają po zaświadczenia, chyba się razem namówiły dwie lesby czy co
anka i hanka

Napisano: 13 kwie 2016, 22:16

delfi pisze:Jeżeli jesteś petentem to widać że z tych najbardziej ulubionych - upierdliwych!!! którzy czasu nie mają aby coś załatwić w urzędzie bo pewnie jesteś tak zajęta tą bezrobotnością że zajmuje Ci to cały dzień i nie wiesz co masz z sobą zrobić więc zajmujesz się pierdołami!!!

A jeśli jesteś pracownikiem to widać jaka jesteś zapracowana i w godzinach pracy masz czas na wyszukiwanie rzeczy o których nie masz pojęcia a inni myślą po prostu o tym o czym nie pomyśleli inni może tacy jak ty!!! pozdrawiam
Spokojnie bo Ci ciśnienie skoczy i po co :-) Absurdy mierzą mnie i tyle, tak samo jak wprowadzanie w błąd petentów.Jestem pracownikiem i wyobraź sobie, że jest coś takiego jak urlop :-) Czy mam pojęcie czy też nie...? No coż nie potrafisz tego ocenić, gdyż mnie nie znasz. Flustrację polecam rozładowywać np. uprawiając sport :-) Więcej dystansu do siebie i otaczającego świata bo zacznę domniemywać, że jesteś pracownikiem w/w MOPS-u i z braku argumentów obrażasz ludzi :-) pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
Analiza

Napisano: 13 kwie 2016, 22:20

@anka i hanka
Wyluzuj moja droga bo złodzieje to w zakładach karnych siedzą to po pierwsze. Reszta Twojego postu nawet nie zasługuje na komentarz. Jeśli taką kulturą osobistą i byciem wykazujesz się w kontaktach z urzędnikiem to aż zaskoczona jestem, że jeszcze nie zaproponowano Ci melisy lub wizyty u specjalisty :-)
Analiza

Napisano: 13 kwie 2016, 22:25

to dlaczego nas tak traktują jak byśmy coś chcieli wyłudzać, to poniżające, a ty też tak poniżasz u siebie??
anka i hanka

Napisano: 13 kwie 2016, 22:33

Jeśli uważasz, że urzędnik przekroczył kompetencje lub przeciwnie jest niedoinformowany i działa na Twoją szkodę udaj się do jego przełożonego. Złość i obrażanie go w niczym Ci nie pomoże. Pamiętaj jednak też o tym, że to co Pani Premier opowiada na konferencji prasowej nie jest wykładnią prawa, ustawa zaś już takową jest, więc na niej powinny opierać się urzędniczki z MOPS. A poniżanie, obrażanie itp jest niedopuszczalne z obu stron czy to petenta czy też urzędnika.
Analiza

Napisano: 13 kwie 2016, 22:37

a w ustawie napisali, że z systemu masz sobie wziąść a nie ganiać ludzi po innych gopsach, mopsach po jakieś zaświadczenia , czytać to w pierwszej klasie uczą, jak im się nie chce robić to dla innych miejsce niech zwolnią, a ty nie z tych zainteresowanych ops???
anka i hanka

Napisano: 13 kwie 2016, 22:40

prukwy rozwodniczki to sie na ludziach wyżywają
anka i hanka

Strona 3 z 5    [ Posty: 42 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x