Alimenty - spłata ratalna - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 lip 2014, 10:25

Witam
Mam 2 dzieci na które są alimenty zasadzone a z powodu ciężkiej sytuacji nie były płacone kilka lat.
Obecnie nie są wypłacane świadczenia z Funduszu, zostały zawieszone a ja mieszkam z dziećmi i zajmuje się nimi.
Obecnie idę do pracy na Umowę o prace oczywiście z najniższą krajową :( boje się ze jak mi pensje zajmie komornik to nie starczy nam na życie.
Chciałbym spłacać sam zaległe sumy czy istnieje taka możliwość i czy w UG to mam możliwość załatwić tzn złożyć wniosek i co jeszcze trzeba byłoby załączyć
Dziękuję za ewentualne odpowiedzi
Jaro01

Napisano: 28 lip 2014, 7:51

składasz wniosek o rozratowanie (jeżeli masz zadłużenie z funduszu a nie zaliczki).
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2014, 14:41

Elmer, a co Ty robisz o 6.51 w poniedziałek przy komputerze ? :o
toja

Napisano: 28 lip 2014, 19:21

Witam
Bylem dzisiaj w OPS UG Pani powiedziala ze nie musze pisac pisma wystarczy ze zaczne co miesiac wplacac zadeklarowana sume w kasie urzedu a wtedy urzad nie wystapi do komornika
A zalegle wplaty sa na ich zecz i dopiero po ich pismie do komornika bede mial zajecie , jesli pracujac bede sam splacal to i oni wykaza dobra wole
Dziekuje za odpowiedz
jaro

Napisano: 29 lip 2014, 9:26

to się pani trochę myli - chyba że wnieśli do komornika o zawieszenie lub wycofanie egzekucji, ale nie sądzę bo by na siebie bata ukręcili (nie będę ci rozpisywał o konsekwencjach)

zapytaj o tą kwestę lepiej komornika
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x