Dziewczyna ma płacony fundusz alimentacyjny na dziecko, dłużnik w kwietniu uregulował wszystkie zaleglości i od maja przelewał pieniądze na konto wierzycielki i my rownoczesnie płacilismy fundusz, co w takiej sytuacji?? żądać od niej zwrotu czy to rola komornika??
Wezwij kobitę w celu złożenia wyjaśnień. napisz do komornika aby wydał zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji. jeśli faktycznie jest uregulowany fundusz a kobita nie zgłosiła to NP i zwrot
A czy dłuznik w tytule przelewu pisał że jest to tytułem alimentów? Bo jesli nie to wierzycielka mogła to przyjąc np jako prezent dla dzieci bądź cokolwiek innego
Zosia, rozumie, że ci pan dłuznik to opisał i załączył potwierdzenia wpłat?! Więc powinnaś go pogonić również do Komornika, żeby to zgłosił a sama wezwać wierzycielkę do złożenia wyjaśnień.
Tak dłuznik mi to zgłosił osobiście i załączył dowody wplaty na których widnieje tytuł"alimenty za maj itd" a może byc to zrobione w ten sposób, że wierzycielka odda kase do komornika a komornik nam przekaże??
moim zdaniem może być. Właśnie o to chodzi żeby ją wezwać i jej przedstawić sytuację - u mnie zazwyczaj po rozmowie idą i wpłacają bezpośrednio komornikowi, później wracają i piszą pismo że wszystko zwróciły komornikowi + potwierdzenie wpłaty. Ja bym ją jeszcze poprosił o dostarczenie zaświadczenia o bezskuteczności po wpłacie, bo jak napisałaś : "... dłużnik w kwietniu uregulował wszystkie zaleglości i od maja przelewał pieniądze na konto wierzycielki i my rownoczesnie płacilismy fundusz".