alimenty ustalone notarialnie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 wrz 2014, 12:27

wnioskodawczyni ma ustalone alimenty notarialnie od ojca dziecka, ponieważ ojciec dziecka płaci regularnie akt notarialny nie jest opatrzony klauzulą natychmiastowej wykonalności przez Sąd rodzinny, czy można przyznać jeej zasiłek rodzinny?
jesien

Napisano: 18 wrz 2014, 13:59

może ktoś miał taki przypadek ?
oleśka

Napisano: 20 wrz 2014, 7:29

Szkoda, że tyle osób "otworzyło" ten temat i nie zechciało się wypowiedzieć :cry:
jesien

Napisano: 21 wrz 2014, 12:45

w ustawie jest wyraźnie napisane - wyrok lub ugoda SĄDOWA
Alicja 2

Napisano: 27 wrz 2014, 10:02

Nie należy się
xxz

Napisano: 27 wrz 2014, 10:04

Oczywiście -miałam taki przypadek i odmówiłam. Nie odwołali się ale podobno napisali skargę do Burmistrza i do rzecznika praw dziecka. Sprawa ucichła.
xxz

Napisano: 01 paź 2014, 11:07

to nie są alimenty tylko umowa notarialna o świadczenia okresowe, nawet jeżeli w umowie nazwali to alimentami, podlegająca ewentualnej egzekucji komorniczej. zdecydowanie odmowa
Stefan

Napisano: 01 paź 2014, 13:11

Stefan pisze:to nie są alimenty tylko umowa notarialna o świadczenia okresowe, nawet jeżeli w umowie nazwali to alimentami, podlegająca ewentualnej egzekucji komorniczej. zdecydowanie odmowa
Kolega ma rację. To jest umowa notarialna. Mój adwokat w Poznaniu Kilanowski pomagał mi w podobnej sprawie i dzięki niemu udało mi się wszystko załatwić bez problemu ;)
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x