świadczenie alimentacyjne wyegzekwowane przez komornika w 2015 r. - 250 zł. Przez cały 2015 r. wierzyciel miał u nas wypłacany FA w kwocie po 250 zł. Czy teraz musi gdzieś zwracać czy wystarczy w dochodach nieopodatkowanych to wpisać na okres 2016/2017?????
nie gdzieś zwracać tylko u was, tylko musisz ustalić datę przekazania kwoty wierzycielce czy wtedy była uprawniona do FA art. 28 ust. 1, art. 2 pkt 7 lit. d
przejrzałam 2015 r. i w każdym m-cu komornik przekazywał nam kwote na FA (prawie ta sama wysokość, wypłaty z FA też wierzyciel miał bez opóźnienia więc nie wiem dlaczego komornik cos jeszcze wypłacił wierzycielowi????
1. wszczęcie postępowania w sprawie uchylenia decyzji w cześci
2 Decyzja uchylająca w częsci
3. Wszczęcie postępowania w sprawie ustalenia nienaleznie pobranych swiadczeń i zwrotu
4. decyzja w sprawie ustalenia nienależnie pobranych i zwrotu
tylko najpierw muszę napisać do komornika kiedy była ta wypłata wierzycielowi żeby okreslić z jakiej decyzji ma nastapić zwrot czy 2014/2015 czy 2015/2016?
Tak. Ja bym przyjela to w ten sposób. że jak np komornik napisze ci, że wypłata miała miejsce w październiku 2015, to uchylam w części dec.bieżącą za pażdziernik.
Ja mam podobną sytuację, na razie wystąpiłam do komornika o wyjaśnienie okoliczności wypłaty na rzecz wierzycielki i o podanie terminu wpłaty. Czekam na inf od komornika.
Też pierwszy raz mam taką syt.