Podszkol się trochę bo bredzisz.kb pisze:uwierzcie na slowo:) zaklad karny na pewno nie jest jej miejscem zamieszkaniaa miejscem zamieszkania maloletnich dzieci jest miejsce zamieszkania rodzicow...jesli mamusia zostala pozbawiona wolnosci to dzieci powinny miec opiekuna prawnego przynamniej
a jesli nie maja, albo jeszcze nie maja,to coz - ich przedstawicielem ustawowym bedzie ta osadzona matka...tylko jak bedziesz dzielic ich dochod na osobe to nie zapomnij ,ze pani w instytucji zapewnijace calodobowe utrzymanie:) nie uwzgledniasz
Miejscem zamieszkania osoby przebywającej w zakładzie karnym, jednostce wojskowej czy podejmującej studia w innej miejscowości jest miejsce, w którym ta osoba przebywa w czasie przepustek czy dni wolnych od nauki, do którego zamierza wrócić po odbyciu kary pozbawienia wolności, służby czy zakończeniu nauki ( E. Michniewicz-Broda, komentarz do art. 25 k.c., LEX 2009).Andrzej82 pisze:Matka osoby uprawnionej przebywa w Zakładzie Karnym, wysłała mi wniosek o FA. Adres zamieszkania wpisała na terenie mojej gminy (jej adres zameldowania). Zakład Karny mieści się na terenie innej gminy. Czy mogę przyznać świadczenie, czy wysłać wniosek do gminy na terenie której znajduje się Zakład Karny (po uzyskaniu informacji z ZK o przebywaniu w nim wnioskodawcy)?
Czekam z niecierpliwością.Elmer pisze:Slim Fast nie chcę bronić kb, bo sama zrobi to najlepiej, ale chyba sam nie rozumiesz tego co zacytowałeś. De facto jest to potwierdzenie słów kb.