czy działa Wam w amazisie złotówka za złotówkę?wychodzi mi przekroczenie,nie przysługuje i tyle,dalej nie mogę nic zrobić,do tych z inforu nie można się dodzwonić.
...wogóle amazis zle liczy jak ktoś ubiega się o zr i dodatek z tytułu urodzenia dziecka i łapie sie na zł zł. Zle przelicza albo odmawia albo w złej kwocie przyznaje, bo robiąc ręczne przeliczenia to np. osoba łapie jak wychodzi z programu odmowa a jak ktos łapie sie to liczy w złej kwocie. Tez tak macie?
Ale jak Amazis może liczyc w złej kwocie. Z tego co zrozumiałam to zł za zł ma na celu przyznanie świadczeń w określonej kwocie, a nie przyznanie zr i dodatków w określonych kwotach. Jeśli ktoś od stycznia łapie się na "nowe zasady przekroczenia" to będzie otrzymywał świadczenia w kwocie nie niższej niż 20,00 zł. Więc program wg mnie liczy dobrze.
Miałam przypadek jeśli chodzi o datek z tytułu urodzenia dziecka, i zasiłku rodzinnego i wydałam decyzję o przyznaniu świadczeń za okres od stycznia do października w kwocie 50,00 zł, i nie wyszczególniałam co jest co. Bo jakby rodzina nie ubiegała się o dodatek z tytułu urodzenia to nie miała by prawa do żadnych świadczeń. I nie widzę tutaj podstawy do sądzenia że program źle liczy dodatki, liczy ogólną kwotę do wypłaty świadczeń bez wyszczególniania kwot do dodatków. Wypłacamy tylko kwotę świadczenia. To jest moje zdania, ale jeśli się myllę to poprawcie mnie.
... wprowadziłem dane rodziny z tym dodatkiem i program odmówił, policzyłem ręcznie i wychodzi że powinni otrzymywac 66 zł m-c, więc chyba jednak jest coś nie tak
..jest problem bo nie można tego w programie zmienić, np. jesli wydalibyśmy deczyje odmowna a osoba odwołała się a faktycznie wychodziłoby jej to mielibysmy problem, chyba infor cos sknocił