Aneks do umowy najmu

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
systematyczna
Praktykant
Zajmuję się:

Aneks do umowy najmu

Post autor: systematyczna »

Dodatek mieszkaniowy przyznany w grudniu. Pani przyniosła aneks do umowy najmu z większą stawką od lutego. Czy zmieniamy decyzję? Ja uważam, że nie, ponieważ jeśli w trakcie 6 m-cy na który przyznany jest dodatek zmienia się dane we wniosku czy deklaracji wg. ustawy wysokość dodatku nie ulega zmianie. Ale koleżanka spiera się ze mną, że powinnyśmy zmienić wysokość dodatku na większy..
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

Re: Aneks do umowy najmu

Post autor: Knapa »

zmiany danych zawartych we wniosku lub deklaracji które nastąpiły w okresie 6 mcy od dnia przyznania DM, nie mają wpływu na wysokość wypłacanego DM. Przy nowym wniosku analizujemy zmiany do kolejnej Decyzji.
młoda

Post autor: młoda »

Knapa pisze: 16 mar 2022, 14:27 zmiany danych zawartych we wniosku lub deklaracji które nastąpiły w okresie 6 mcy od dnia przyznania DM, nie mają wpływu na wysokość wypłacanego DM. Przy nowym wniosku analizujemy zmiany do kolejnej Decyzji.
w rzeczy samej.
mag027
Referent
Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
Kontakt:

Post autor: mag027 »

Knapa pisze: 16 mar 2022, 14:27 zmiany danych zawartych we wniosku lub deklaracji które nastąpiły w okresie 6 mcy od dnia przyznania DM, nie mają wpływu na wysokość wypłacanego DM. Przy nowym wniosku analizujemy zmiany do kolejnej Decyzji.
Też mam takie stanowisko od mojego prawnika.
ODPOWIEDZ