ani SZO ani zasiłek dla opiekunów - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 02 kwie 2014, 12:52

Czy mam rację ?
mam osobę która pobierała świadczenie pielegnacyjne na matkę do końca maja 2013 r. bo sie skończylo orzeczenie. W czerwcu nowe orzeczenie i już sie nie nalężało SZO bo nie spełniał opiekun przesłanek - nie zrezygnował z pracy i przekraczało kryteroium dochodowe. Jego decyzja nie wygasła z mocy prawa , więc rozumiem ,że jemu nie będzie się nalażało wyrównanie i zasiłek opiekunczy.
~mega

Napisano: 02 kwie 2014, 12:53

też tak myślę
~mariolka

Napisano: 02 kwie 2014, 13:00

miała pecha, że orzeczenie nie było choćby do lipca a tak d...a zimna, decyzja nie wygasła z mocy prawa i nie ma praw nabytych
~Kati

Napisano: 02 kwie 2014, 16:07

a jeśli osoba pobierała ŚP i orzeczenie ważne do września 2013 r., w listopadzie złożyła wniosek z nowym orzeczeniem o SZO, dochód przekroczył - odmowa, spłata będzie należeć się do września ? czy do dnia wejścia w życie nowej ustawy skoro warunki były spełniane?
~Ola

Napisano: 02 kwie 2014, 16:12

miała wypłacone za lipiec sierpień 2013? na jakiej podstawie?
~anna

Napisano: 02 kwie 2014, 18:06

ŚP nie było wypłacone za lipiec i sierpień...pierwsza decyzja była przyznająca do września ale wypłaty wiadomo zostały wstrzymane. Chodzi mi za jaki okres będą spłaty w tym konkretnym przypadku ?
~Ola

Napisano: 02 kwie 2014, 18:52

jeżeli ma dalsze orzeczenie po wrześniu będzie na tych samych warunkach art. 5 ust. 2 projektu
~Kati

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x