ja wg programu i wg ustawy .. dodatek ten należy się tylko przez wskazane miesiące art. 15 ust. 2
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu pisze:ja wg programu i wg ustawy .. dodatek ten należy się tylko przez wskazane miesiące art. 15 ust. 2
to analogicznie RRS powinno być doliczane do wypłat tylko we wrześniu a nie rozbijane na miniratki
Jakąś niekonsekwencję MPiPS i Sygnity tu widać, dojazdy tylko w miesiącach, w których są wg ustawy a RRS i UR w ratach....
albo równamy wszystko w całym okresie albo wypłacamy wg kwot należnych za poszczególne miesiace
ja puszczam tak jak wychodzi z systemu, osobiście uważam, że plan wypłat powinien być różnicowany wg świadczeń należnych za dany miesiąc czyli 100/1000 płacone jednorazowo a reszta tylko za miesiące, w których przysługują. I różnica liczona dla poszczególnych miesięcy. To co zaprezentowano jest zdecydowanie przekombinowane.
Winno być tak, że jak mam przekroczenie 50zł a w kolejnych miesiącach należne np 118, 129, 229 to wypłacam 68, 79, 179.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2016, 9:56 przez Tom., łącznie zmieniany 2 razy.