Uczeń złożył wiosek na stypendium, w okresie wakacji pracował na umowę zlecenie i w miesiącu sierpniu otrzymał wynagrodzenie w kwocie 3500 zł. Wliczac do dochodu ? Na miesiac wrzesien odmowic a od pazdziernika przyznac? Dochod to był jego jednorazowy, co roku w okresie wakacji chłopak dostaje taką umowę na 2 miesiące.
To moj pierwszy taki przypadek. Nie wiem jak dalej postepowac. Prosze o pomoc.
Annaa
Re: Annaa
Dziękuję za informację. Jeszcze jedno pytanie mam.
Przegladam na bieżąco wnioski i moją uwagę przykuła dzisiaj pewna decyzja przyznająca rentę rolniczą w wys. 765,40 zł, a na samym dole informacja,że do wypłaty będzie zmniejszona kwota, tj. 560,30 ponieważ kwota 205,10 będzie potrącana tytułem zaległych składek.
Wnioskodawczyni wpisała mi kwotę jaką otrzymała, tj. 560,30- ale czy nie powinnam wliczyć jej do dochodu tej kwoty faktycznie przyznanej? Wygląda na to,że narobiła sobie zadłużenia i teraz KRUS pomniejsza jej świadczenie.
Proszę pomóżcie, czy liczyć dochód faktycznie otrzymany, czy dochód przyznany??
Przegladam na bieżąco wnioski i moją uwagę przykuła dzisiaj pewna decyzja przyznająca rentę rolniczą w wys. 765,40 zł, a na samym dole informacja,że do wypłaty będzie zmniejszona kwota, tj. 560,30 ponieważ kwota 205,10 będzie potrącana tytułem zaległych składek.
Wnioskodawczyni wpisała mi kwotę jaką otrzymała, tj. 560,30- ale czy nie powinnam wliczyć jej do dochodu tej kwoty faktycznie przyznanej? Wygląda na to,że narobiła sobie zadłużenia i teraz KRUS pomniejsza jej świadczenie.
Proszę pomóżcie, czy liczyć dochód faktycznie otrzymany, czy dochód przyznany??
Oprócz Annaa - Stypendia przeczytaj również:
Wniosek przyniósł listonosz dzisiaj
Interpretacja procedur
czy przyznać od października?
Pieniążków nie ma?
do rozwikłania
czynnik wielodzietność
ile macie za stypendia
czy konieczna decyzja?
Czy uczeń może byc wnioskodawcą
utrata
Jedno pytanie
Szkoła Policealna dla dorosłych
uczeń
Dział gosp zasady ogólne
zasiłek szkolny
Szkolne stypednium socjalne...należy się?