Wypłata zasiłku szkolnego - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego

Napisano: 20 maja 2022, 11:32

Mam pytanie jeśli wydałam decyzję 12.05.2022 na zasiłek szkolny i w uzasadnieniu mam napisane że wypłata zasiłku szkolnego nastąpi po uprawomocnieniu się decyzji.To jest 14 dni od momentu odebrania decyzji to wypłatę mogę zrobić 30 lub 31 maja.
aga33T
Stażysta
Od: 03 mar 2021, 9:40
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe ,Stypendium szkolne ,Karta Dużej Rodziny

Napisano: 22 maja 2022, 19:36

Witam,
14 dni odlicz od daty odebrania decyzji, bo napisałaś tylko kiedy wydana została decyzja czyli 12.05.2022r. np 12 maja odebrana to 27 maja! ja jeszcze dodaje sobie 1 dzień ... i 28 można wypłacać.
Warto dodać,że strona może zrzec się prawa do odwołania na piśmie, wówczas decyzję uznaje się za prawomocną w dniu dostarczenia zrzeczenia organowi, jest wtedy możliwość wypłacenia wcześniejszego, niekiedy osobom zależy ponieważ mają trudną sytuację materialną.

W kpa. występuje jeszcze możliwość natychmiastowej wykonalność decyzji, jeżeli decyzja spełnia w pełni żądanie strony, ale tylko sygnalizuję, że jest coś takiego.
Labela
Praktykant
Od: 07 lut 2022, 18:17
Zajmuję się: Stypendia i zasiłki szkolne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x