AOOzN KSIĘGOWANIA
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowa
- Kontakt:
Re: AOOzN KSIĘGOWANIA
Też księgowałam na 240 do tej pory ale w tym roku robię na 4* i tak uważam, że powinno być. Księgując na 240 nie mamy żadnego śladu w sprawozdaniach finansowych jednostki a realizujemy duże wydatki. To przyjmowanie środków poza budżetem to też nieporozumienie dla mnie. Mimo realizacji programu OW kilka lat dalej nie mogę się z tym pogodzić. Tak było lata wstecz z środkami z Funduszu Pracy po czym zmieniło się podejście także czekam kiedy tutaj zmieni się sposób przyjmowania środków. Wiem, że to sposób na obejście budżetu państwa, jednak zakłamuje rzeczywisty obraz stanu finansów państwa.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czyli dobry schemat?, no ja pomijam 840 i zakupy bo nie mam takich....renata1100 pisze: 21 sty 2025, 14:28 Też księgowałam na 240 do tej pory ale w tym roku robię na 4* i tak uważam, że powinno być. Księgując na 240 nie mamy żadnego śladu w sprawozdaniach finansowych jednostki a realizujemy duże wydatki. To przyjmowanie środków poza budżetem to też nieporozumienie dla mnie. Mimo realizacji programu OW kilka lat dalej nie mogę się z tym pogodzić. Tak było lata wstecz z środkami z Funduszu Pracy po czym zmieniło się podejście także czekam kiedy tutaj zmieni się sposób przyjmowania środków. Wiem, że to sposób na obejście budżetu państwa, jednak zakłamuje rzeczywisty obraz stanu finansów państwa.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
ale wszystkie te konta bez rozbicia na klasyfikację budżetową rozumiem? Bo klasyfikacja budżetowa raczej jest niepotrzebna
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak bez klasyfikacji
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
I jak z tym księgowaniem AOOzN może ktoś uczestniczył na jakimś szkoleniu?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ...
- Kontakt:
My w tym roku mamy po raz pierwszy środki. Też zastanawiam się jak to księgować, gdyż w różnych miejscach są różne pomysły.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KSIĘGOWOŚĆ
- Kontakt:
Bardzo proszę w imieniu własnym i koleżanek..
Może jakaś osoba podzieli się swoją praktyczną wiedzą jak księgować AOOzN.
Czy wpływ środków np na 139 i 240? A jak listę wypłat na przykład zlecenie/ czy wszystkie składki oddzielnie tak jak w działalności bieżącej? Może koszty przez konta 401/402/404/405 i tak dalej tylko bez klasyfikacji z kontem jakoś wyodrębnionym do AOOzN np 231 z nazwą programu...
Dobrzy ludzie odezwijcie się - nowicjuszki raczkujące będą bardzo wdzięczne.
Może jakaś osoba podzieli się swoją praktyczną wiedzą jak księgować AOOzN.
Czy wpływ środków np na 139 i 240? A jak listę wypłat na przykład zlecenie/ czy wszystkie składki oddzielnie tak jak w działalności bieżącej? Może koszty przez konta 401/402/404/405 i tak dalej tylko bez klasyfikacji z kontem jakoś wyodrębnionym do AOOzN np 231 z nazwą programu...
Dobrzy ludzie odezwijcie się - nowicjuszki raczkujące będą bardzo wdzięczne.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FK
- Kontakt:
U nas używamy kont 853 i 139 bez klasyfikacji budżetowej. Księgowane pozabudżetowo. A pozostałe konta tak jak w podstawowym rachunku, tj. 201, 231, 225, 229
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
- Kontakt:
Ja mam podobnie tylko zamiast konta 139 to mam 136oldeka pisze: 04 lut 2025, 16:55 U nas używamy kont 853 i 139 bez klasyfikacji budżetowej. Księgowane pozabudżetowo. A pozostałe konta tak jak w podstawowym rachunku, tj. 201, 231, 225, 229
Oprócz AOOzN KSIĘGOWANIA - Księgowość przeczytaj również:
zwrot nadpłaty za usługi opiekuńcze
Dodatek motywacyjny czy będziecie płacić?
AOON, OPIEKA WYTCHNIENIOWA, FUNDUSZ PRACY, KRAJOWY FUNDUSZ SZKOLENIOWY
zasiłek losowy
meble w zabudowie
sprawozdanie
Nota księgowa przy przelewie wewnętrznym
Należności grudniowe z płatnością w styczniu w Rb27ZZ
0,3% wynagrodzenie płatnika
koszty obsługi za wydanie decyzji
Rb 27ZZ
Sprawozdanie opisowe
Pomocy wynagrodzenie
dodatek motywacyjny-działania informacyjne