Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 maja 2022, 10:42

Dzień dobry wszystkim,

Do końca w OPS wypłacamy świadczenia wychowawcze. W naszym przypadku mamy zatrudnionego pracownika na stanowisku starszy inspektor ds. świadczeń wychowawczych, czy od czerwca powinniśmy zmienić stanowisko pracownikowi ( np. na starszy inspektor)? dodam, że pracownik w zakresie ma również archiwum, prace administracyjne, dodatek osłonowy. Wynagrodzenie pracownika było finansowane z środków zleconych (część oczywiście bo na całość nie wystarczyło), a od czerwca w planie mamy, że będzie płatne z środków własnych OPS. Proszę o odpowiedź jak ten temat wygląda w innych OPS.

Pozdrawiam Marcin
Marcin Paciej
Stażysta
Od: 13 maja 2022, 14:29
Zajmuję się: OPS- Kadry, Płace, Księgowość

Napisano: 26 maja 2022, 11:45

na moje inspektor to inspektor, tylko potocznie dodaje się "do spraw" kadr, płac, świadczeń wychowawczych, więc na moje może zostać (zakres czynności powinien być zmieniony teraz lub wcześniej - dodanie dodatku osłonowego, ewentualnie przestać pisać i z pieczątki usunąć ds. świadczeń wychowawczych lub zostawić tylko ds. świadczeń)
ops2020
Podinspektor
Od: 19 paź 2020, 14:41
Zajmuję się: Finanse

Napisano: 26 maja 2022, 12:09

ops2020 pisze:na moje inspektor to inspektor, tylko potocznie dodaje się "do spraw" kadr, płac, świadczeń wychowawczych, więc na moje może zostać (zakres czynności powinien być zmieniony teraz lub wcześniej - dodanie dodatku osłonowego, ewentualnie przestać pisać i z pieczątki usunąć ds. świadczeń wychowawczych lub zostawić tylko ds. świadczeń)
dziękuję za odpowiedź
Zakres czynności był już zmieniony. Dodam tylko, że do tej pory stosowaliśmy podział kosztów w związku z obsługą przez pracownika ds. świad. wychowawczych i 14% kosztów szło na rozdział 85501 a od pierwszego czerwca będzie 0% . Podział ten wynikał z pracowników zatrudnionych w OPS i był jeden pracownik do świad. wychowawczych , a jak nie zmienię angażu to nadal ten pracownik będzie widniał jako inspektor ds. św. wychowawczych i nie wiem czy ktoś tego nie będzie kwestionował. Stanowisko i tak to samo tylko nazwa inna :)
Marcin Paciej
Stażysta

Napisano: 30 maja 2022, 9:20

Moim zdaniem nie ma konieczności zmieniać nazwy stanowiska (zresztą tak do końca nie tracimy tego zadania - zostają nam koordynacje i nienależnie pobrane za poprzednie okresy świadczeniowe), ale jak będziecie robić jakieś zmiany organizacyjne to można to przy okazji zrobić. My powoli odchodzimy od dodawania w nazwie stanowiska "do spraw ....", bo później przy zmienianiu zakresów obowiązków można się samemu niepotrzebnie zamieszać.
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Od: 24 paź 2017, 14:38
Zajmuję się: Księgowość

Napisano: 31 maja 2022, 12:37

U nas do końca maja jest inspektor ds. świadczeń wychowawczych ,który realizuje również dodatek osłonowy, dlatego wynagrodzenie dzielimy 50% z dotacji na ŚW, a pozostałe 50% z rozdziału 85219 (na koniec roku przeksięgujemy na dodatek osłonowy w zależności od wypłaconych dodatków), a od czerwca zmiana na inspektor ds. administracji w 100% płatne z rozdziału 85219, ,na koniec roku przeksięgujemy część z dodatków osłonowych (zakres czynności od czerwca: centralny rejestr umów, dodatek osłonowy, świadczenia z art. 13 fundusz pomocy)
ops 85
Praktykant
Od: 10 maja 2022, 16:19
Zajmuję się: księgowość

Napisano: 31 maja 2022, 14:39

Wszystkim dziękuje za odpowiedzi, miłego dnia
Marcin Paciej
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU