Archiwizacja dokumentów
Archiwizacja dokumentów
hej kochani powiedzcie archiwizujecie teczki wnioskodawców z poprzednich okresów zasiłkowych?
Re: Archiwizacja dokumentów
tak jak juz urosną do ogromnych rozmiarów zakładamy nastepne a te po 2 latach kal. przekazujemy do składnicy akt
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne
- Kontakt:
a ja musiałam zrobić kurs archiwalny I stopnia i u nas ja się tym też zajmuję. Ogólnie temat rzeka, ale zgodnie z instrukcją kancelaryjną i archiwalną którą powinniście mieć uzgodnioną z waszym archiwum państwowym, dokumenty zabiera się do składnicy akt po 2 latach od zakończenia sprawy licząc od 1 stycznia roku następnego.
Przyklad:
zasiłek rodzinny - okres zasiłkowy 2012/2013 - zakończenie 31-10-2013 r., przekazanie do składnicy po 1.01.2016 r. (zgodnie z naszą instrukcją).
Przyklad:
zasiłek rodzinny - okres zasiłkowy 2012/2013 - zakończenie 31-10-2013 r., przekazanie do składnicy po 1.01.2016 r. (zgodnie z naszą instrukcją).
Możesz przybliżyć na czym to polega?espresso pisze:My ostatnio zaczęlismy korzystać z archiwum dokumentów od https://www.pika.pl/attorney/archiwum-dokumentow/. Znacznie ułatwia to organizację wszystkiego.
Oprócz Archiwizacja dokumentów - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
renta rodzinna
od kiedy ZP?
sac św. rodzinne
Kordynacja - przyznanie świadczeń
Kordynacja - przyznanie świadczeń
Dz. u. z 2013 r. poz. 1456, 1623,1650)
Wniosek o niepeł na matkę a św. piel. chce ojciec
SZO córka na matkę
opiekun prawny składa wniosek na zasiłek rodzinny i becikowe
świadczenie pielęgnacyjne
cas pomocy