art.2 pkt 7 lit.d wysokość do zwrotu?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 23 lis 2016, 20:06

art. 2 pkt 7 lit d:
nienależnie pobrane świadczenia – oznaczają świadczenia z funduszu alimentacyjnego wypłacone, w przypadku gdy osoba uprawniona w okresie ich pobierania otrzymała, niezgodnie z kolejnością określoną w art. 28, zaległe lub bieżące alimenty, do wysokości otrzymanych w tym okresie alimentów
i teraz moje pytanie, wierzycielka pobierała fundusz alimentacyjny od X.2015 do IX.2016 w kwocie 450 zł m-cznie, przyszła w X.2016 i wyszło z ząśw. od Komornika że w dniu 8.12.2015 dostała od Komornika 2.467 zł i teraz wiem że nie zgodnie z kolejnością to się odbyło,mam wszczęcie w spr. nienależnie i za jaki dokładnie okres mam napisac nienależnie pobrane czy za cały okres świadczeniowy od grudnia 2015 ale zobowiązać do zwrotu 2.467 zł, jak to się liczy? bo ma być do wysokości otrzymanych w tym okresie alimetów czyli co 2467 zł/450 zł = tj. 5,5 miesiąca, jak to prawidłowo uzasadnić bo głupia jestem w tym temacie czytałam wyroki w tej sprawie ale chcę waszej opinii,sprawa pilna
AGA-R3

Napisano: 23 lis 2016, 20:40

do wysokości otrzymanych w tym okresie alimentów czyli do zwrotu ma tylko za XII 2015 kwotę 450 zł FA
konin

Napisano: 24 lis 2016, 9:23

No właśnie, to alimenty od ojca są nienależnie pobrane[/b] a nie wypłacony fundusz i to właśnie jest przedmiotem moich rozważań, bo nie tylko ten wyrok tak mówi. "Do wysokości otrzymanych alimentów a nie do wysokości wypłaconego w tym czasie świadczenia z funduszu czyli 450 zł ?!!!

Wyrok
Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Kielcach
z dnia 14 maja 2014 r.
II SA/Ke 320/14

Nienależnie pobrane świadczenie z funduszu alimentacyjnego - określenie wysokości zwrotu.
AGA-R3

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x