Mam problem. w naszym ośrodku kuratorem od doręczeń jest pracownik który już tu nie pracuje. Co mam zrobić z pismami dla dłużników ? . czy odwołać kuratora z funkcji, pomocy bo wróciłam po długiej przerwie i niestety już schody
chodzi mi o to, że informacje o wydanych decyzjach przyznających FA, bo wtedy nie mamy zwrotki podpisanej a jest ustalony kurator ds doręczeń a już u nas nie pracuje wiec co zrobić, czy po prostu wpiąć do akt kuratora i tyle, wtedy w aktach informacja pozostaje bez zwrotki
A jeśli dłużnik ma kuratora ds. doręczeń (nie odwołaliśmy go), to nadal przekazuję kuratorowi informację o przyznaniu? Czy w tym okresie już nie przekazuję, tylko zostawiam w teczce?
kuratora ustala się zwykle do konkretnej sprawy np. doręczeniu decyzji o zwrocie, musisz rozczytać co jest w postanowieniu sądu, jak nie chcesz do kuratora ds. doręczeń wysyłać to poproś policję o ustalenie miejsca zamieszkania, może akurat ustalą gdzie zamieszkuje.
Ja w postanowieniu Sądu mam, że " ma obowiązek skutecznie doręczyć dłuż. alim. inform. o przyznaniu osobie uprawnionej świadczenia z fa , decyzje w sprawie zwrotu przez dłużn. alim. należności z tyt. otrzymanych przez osobę uprawnioną świadcz. z fa, informacje o wysokości zobowiązań dłużnika alimentacyjnego wobec skarbu państwa z tyt. : wypłaconych osobie uprawnionej świadczeń z fa na podst ustawy o post. wobec dłużn. alim. oraz zaliczce alimentacyjnej"
Wiec tak,że przydałoby się przekazać ta informację.