art. 6 ust 1 pkt 2 czy 6 ust 2 pkt 2 - Dodatki mieszkaniowe

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 04 kwie 2014, 13:23

\"Dodatek mieszkaniowy przysługuje osobom, o których mowa w art. 2 ust. 1, jeżeli średni miesięczny dochód na jednego członka gospodarstwa domowego w okresie 3 miesięcy poprzedzających datę złożenia wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego nie przekracza 175% kwoty najniższej emerytury w gospodarstwie jednoosobowym i 125% tej kwoty w gospodarstwie wieloosobowym, obowiązującej w dniu złożenia wniosku, z zastrzeżeniem art. 6 ust. 8. \"

A 6.8 mówi, że jeżeli po odjęciu nadwyżki nadal wychodzi dodatek to go trzeba przyznać. Dziwię się, że to budzi jakiekolwiek kontrowersje wśród ludzi pracujących na co dzień w DM.
~Adam

Napisano: 04 kwie 2014, 14:29

Teraz zgoda, trzeba przyznać.
To znaczy w niektórych przypadkach po przekroczeniu granicy 125% ne.
Wcześniej zaś ~Adam pisał >125% mówi że dodatek sie w ogóle nie należy<, a ~igor potwierdzał. Ja w tych zdaniach widzę ewidentną sprzeczność, w efekcie zdziwienie ma prawo być i po mojej stronie.
~jh

Napisano: 04 kwie 2014, 14:42

12 %...SKO mi to potwierdziło :)
~:)

Napisano: 04 kwie 2014, 14:45

Są sytuacje kiedy nie przekraczasz 125% i 175 % a dodatek nie przysługuje.
~i

Napisano: 07 kwie 2014, 13:14

Proszę, namacalny dowód na to, że orzekają idioci :D
Gdzie jest napisane, że jeżeli przekracza 125% to mamy liczyć 6.1? No i co to ma niby mieć na celu? Że jak masz więcej kasy to masz dostawać wyższe dodatki?
Olaboga

Napisano: 07 kwie 2014, 13:37

czytałam ten wyrok.... szok... szok... no ale literalnie rzecz ujmując... choć z logiką ni jak to się ma,

do SKO trafiały od nas takie sprawy, ale nigdy się do tego nie doczepili, co prawda wnioskodawca co innego wskazywali w odwołaniu, ale też w wyliczeniu był udział własny w zwiększonym procencie przy przekroczeniu 125% najniższej emerytury
gorzatka-cz

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x