najem u osoby prywatnej - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 28 mar 2014, 16:53

pani wynajmuje mieszkanie od osoby prywatnej, ale mieszkanie ogólnie należy do spółdzielni.wniosek potwierdziła spółdzielnia.czy powinnam wymagać jakiś dokumentów od właściciela tego mieszkania?właściciel mieszka w zupełnie innym mieście mam tylko kopię umowy najmu, ale na dobrą sprawę to nie wiem nawet czy ten właściciel żyje....jak robicie...czy wystarczy, że mam wniosek potwierdzony przez spółdzielnie i kopie umowy najmu(i oczywiście inne dokumenty niezbędne do wydania decyzji)
~ops

Napisano: 31 mar 2014, 12:51

Powinno wystarczyć.
~jh

Napisano: 31 mar 2014, 16:01

zawsze w takim przypadku polecam wywiad, czasem coś wyjdzie a czasem wyjaśni..kiedyś miałam gościa co podpisywał umowę najmu ze zmarłą osobą...:( dopiero potem miałem sajgon
~emin

Napisano: 01 kwie 2014, 10:33

jak sie oblicza wydatki do dodatku mieszkaniowego za wynajem pokoju w lokalu,którego właścicielem jest prywatna osoba
~Agata

Napisano: 01 kwie 2014, 11:48

Moim zdaniem zwyczajnie, jedynie czynsz zakłóca tę zwyczajność, a ten przyjąć zgodnie z umową - i dalej zwyczajnie.
~jh

Napisano: 01 kwie 2014, 16:50

a nie porównać wysokości czynszu do stawek czynszu, jaki obowiązuje dla lokalu wchodzącego w skład zasobu gminy?
~JM

Napisano: 01 kwie 2014, 22:01

przyłączam się do tematu: jakie wydatki wliczamy. Mam ten sam przypadek, zarządca wypisał mi wydatki i zastanawiam się czy tutaj przeliczam czynsz według ustaleń wójta.... pierwszy taki mój wniosek
~nowa

Napisano: 02 kwie 2014, 16:23

Słusznie. Czynsz (czyli to co płynie do właściciela) porównujemy do stawek gminnych i w razie przekroczenia - ograniczamy. Podobnie inne równoważne czynszowi (zaliczki, fundusze remontowe, eksploatacje, jakieś >odstępne<...), czyli zależne od właściciela.

Niezależnych od właściciela (media...) nie ograniczamy.
~jh

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem