AS - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 paź 2014, 9:12

Witam mam pytanie odnośnie rozpatrywania wniosków na AS-a chodzi o ocene formalną i merytoryczną trzymaliście jakiś terminów np. jak wnioski przyjmowane były do końca sierpnia to kiedy ich rozpatrywaliście chodzi mi też o pisma do beneficjetów czy wysyłaliście że wniosek przeszedł pozytywną ocen eformalną i merytoryczna?
OLA11111

Napisano: 24 paź 2014, 8:24

Przyznam szczerze, że w naszych zasadach dałam sobie 30 dni na samą informację o uchybieniach (w myśl, że w zasadach Realizator może sam sobie ustalać pewne rzeczy). Jednak przy kontroli dokumentacji, PFRON zarzucił mi błąd. Z tymi terminami trzeba kierować się rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu(...). Jeśli chodzi o powiadomienia o ocenie formalnej i merytorycznej, to w związku z oszczędnościami, zamiast listów, informowała telefonicznie i robiłam notatkę służbową (kiedy dzwoniłam i o czym poinformowałam).
pcpr-A

Napisano: 24 paź 2014, 8:40

X. Tryb postępowania
W sprawach nieuregulowanych w programie i przez Zarząd PFRON, dotyczących trybu postępowania i zasad dofinansowania stosuje się odpowiednio przepisy określone w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 25 czerwca 2002 r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (Dz. U. Nr 96, poz. 861, z późn. zm.).
mon w

Napisano: 28 paź 2014, 14:43

czyli mieliscie juz kontrole na AS? co kontrolowali?
Gość

Napisano: 30 paź 2014, 9:13

Podtrzymuje temat. Podzielcie się Waszymi spostrzeżeniami dotyczącymi kontroli.
ppcr

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x