AS
AS
Witam mam pytanie odnośnie rozpatrywania wniosków na AS-a chodzi o ocene formalną i merytoryczną trzymaliście jakiś terminów np. jak wnioski przyjmowane były do końca sierpnia to kiedy ich rozpatrywaliście chodzi mi też o pisma do beneficjetów czy wysyłaliście że wniosek przeszedł pozytywną ocen eformalną i merytoryczna?
Re: AS
Przyznam szczerze, że w naszych zasadach dałam sobie 30 dni na samą informację o uchybieniach (w myśl, że w zasadach Realizator może sam sobie ustalać pewne rzeczy). Jednak przy kontroli dokumentacji, PFRON zarzucił mi błąd. Z tymi terminami trzeba kierować się rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu(...). Jeśli chodzi o powiadomienia o ocenie formalnej i merytorycznej, to w związku z oszczędnościami, zamiast listów, informowała telefonicznie i robiłam notatkę służbową (kiedy dzwoniłam i o czym poinformowałam).
Re: AS
X. Tryb postępowania
W sprawach nieuregulowanych w programie i przez Zarząd PFRON, dotyczących trybu postępowania i zasad dofinansowania stosuje się odpowiednio przepisy określone w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 25 czerwca 2002 r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (Dz. U. Nr 96, poz. 861, z późn. zm.).
W sprawach nieuregulowanych w programie i przez Zarząd PFRON, dotyczących trybu postępowania i zasad dofinansowania stosuje się odpowiednio przepisy określone w rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 25 czerwca 2002 r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (Dz. U. Nr 96, poz. 861, z późn. zm.).
Oprócz AS - Stare tematy przeczytaj również:
potrzebny wzór pouczania dla ucznia
szukam miejsca w pogotowiu rodzinnym
od kiedy świadczenie na KN? Pine!!!!
ewaluacja AS
AS opinia eksperta
AS konsultacja nt. 'dobrych praktyk"
Szkolenie z zakresu "Egzekucja"
kontynuowanie nauki nowe zasady
Rodzinny Dom Dziecka
C1 Aktywny Samorząd.
SR fotel do masażu
waloryzacja wynagrodzeń dla zawodowych rodz. zast.
środki finansowe na utrzymanie lokalu mieszkalnego
Kontrole w rodzinach zastępczych
Praca dla psychologa
wynagrodzenie rodziny zawodowej