My także co roku rozsyłamy ankiety ewaluacyjne do wszystkich beneficjentów w ramach dofinansowań z AS-a. Jednak tylko raz ...bodajże w 2015r. PFRON chciał analizę jej wyników. Wtedy w formie słupkowej opracowaliśmy te ankiety.
Jasnym jednak było, ze to nie mam żadnego sensu skoro każdy sam sobie taką ankietę opracowuje. Rozbieżność tych analiz powaliłaby nawet najwytrwalszych
Ankiety przesłałem na Wasze emaile.
Do B1 i A1 jeszcze nie mam, ale będę robił na zasadzie takiej, że pytania z załącznika nr 4 do umowy wkładam do ankiety.
Ankiety są na potrzebę załącznika nr 4 plus do sprawdzenia oceny naszej pracy i ewentualnych uwag do sygnalizacji dla PFRON bo nie zawsze nasze spojrzenie na program jest adekwatne do tego co studenci mają do powiedzenie więc wychodząc z inicjatywą dajemy im możliwość wypowiedzenia się na temat samej procedury realizacji itd.
Artur
A mnie się spodobała ankieta, na którą trafiłam kiedyś w internecie (mniej więcej brzmiała):
1. Czy uczestnictwo w programie zlikwidowało lub zmniejszyło bariery uniemożliwiające uczestnictwo w życiu:
a) społecznym,
b) zawodowym,
c) w dostępie do edukacji.
2. Czy uczestnictwo w programie doprowadziło do zwiększonej:
a) aktywności społecznej,
b) aktywności zawodowej.
Krótko i na temat! A przecież tylko to nam mają pokazać wyniki ankiet