As B1 - zaswiadczenie lekarskie od specjalisty
As B1 - zaswiadczenie lekarskie od specjalisty
Dziecko z dysfunkcją obu kończyn górnych,schorzenie jest sprzężone, orzeczenie wydane jest na R/N/U.
Do wniosku na komputer dołączone zaświadczenie wystawione przez SPECJALISTĘ REHABILITACJI MEDYCZNEJ.
Zgodnie z Zasadami zaświadczenie lekarskie powinno być wydane przez lekarza specjalistę o specjalizacji adekwatnej do rodzaju niepełnosprawności.
Czy wg Was przy tak "rozległym"(R/N/U) schorzeniu zaśw. wydane przez specjalistę rehabilitacji medycznej będzie ok?
Do wniosku na komputer dołączone zaświadczenie wystawione przez SPECJALISTĘ REHABILITACJI MEDYCZNEJ.
Zgodnie z Zasadami zaświadczenie lekarskie powinno być wydane przez lekarza specjalistę o specjalizacji adekwatnej do rodzaju niepełnosprawności.
Czy wg Was przy tak "rozległym"(R/N/U) schorzeniu zaśw. wydane przez specjalistę rehabilitacji medycznej będzie ok?
Re: As B1 - zaswiadczenie lekarskie od specjalisty
Osobiście przyjęłabym takie zaświadczenie. Jest schorzenie ruchowe, neurologiczne, którego następstwem jest zapewne dysfunkcja ruchowa, no i jest specjalista, który zna się na takich dysfunkcjach.
Ja przyjmowałam takie zaświadczenia w latach poprzednich i PFRON się nie przyczepił.
- Mixi
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a mieliście już jakąś kontrolę z AS?ania-pcpr pisze:Ja przyjmowałam takie zaświadczenia w latach poprzednich i PFRON się nie przyczepił.
Mieliśmy w tym roku kontrolę za lata 2012-2014
Cały AS z tych lat, czy konkretne zadania?ania-pcpr pisze:Mieliśmy w tym roku kontrolę za lata 2012-2014
Cały moduł I i wybiórczo moduł II.
- Mixi
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Trzy lata - to sporo kontrolowaliania-pcpr pisze:Mieliśmy w tym roku kontrolę za lata 2012-2014

I jak wrażenia pokontrolne, bardzo się czepiali?
Na co zwracać szczególną uwagę przy realizacji?
W sumie nie było tak strasznie
Czepiali się komputerów. Bardzo dokładni byli. Teraz przynajmniej wiem co robię dobrze, a co nie 

- Mixi
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na co radzisz zwracać uwagę przy komputerach?
Oprócz As B1 - zaswiadczenie lekarskie od specjalisty - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
moduł I obszar b zadanie 1
moduł I obszar D, pomocy
B1
dojazd do Eksperta PFRON
AS MII - dofinansowanie przez pracodawcę
AS ewaluacja
Protezy AS
Aktywny Samorząd / uczestnicy zajęć rewalidacyjno-wychowawcz
AS
Dochody AS
As - ocena formalna
AS zaokrąglanie kwoty dofinansowania