Mam dwa pytania: 1) jeśli wnioskodawczyni zarejestrowała się w Urzędzie Pracy trzy dni (20 czerwca) przed złożeniem wniosku o dofinansowanie do przedszkola to spełnia warunki uczestnictwa w programie? a jeśli tak, to dofinansowanie liczy się od czerwca, czy dopiero od lipca?
2) Czy osoba składająca wniosek w obszarze B1 musi być osobą pracującą lub zarejestrowanę w Urzędzie Pracy? czy dotyczy ją również aktywność zawodowa?
Obszar D i B1
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Obszar D i B1
W B1 ma być wiek aktywności zawodowej, a zatrudnienie u osób, które są ponad ten wiek.
Natomiast z tym PUP, to kiedyś był jakiś zapis, że musi być chyba 30 dni wcześniej zarejestrowana, ale później chyba z tego zrezygnowali (pewności nie mam).
Natomiast z tym PUP, to kiedyś był jakiś zapis, że musi być chyba 30 dni wcześniej zarejestrowana, ale później chyba z tego zrezygnowali (pewności nie mam).
-
- Stażysta
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
a Pani w wieku 69 lat, emerytka, która planuje podjąć prace - dorabianie, właśnie przy pomocy kompa...? Raczej nie. A gdyby przyniosła umowę, że już pracuje... Albo .. sama nie wiem co by mogła przynieść od przyszłego pracodawcy.. to może wtedy..Czy wogóle nie i już.?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
w treści programu odpowiedź znajdziecie
(adresaci programu)

Oprócz Obszar D i B1 - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Protezy AS
Aktywny Samorząd / uczestnicy zajęć rewalidacyjno-wychowawcz
As B1 - zaswiadczenie lekarskie od specjalisty
AS