AS miejsce zam. studenta - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 kwie 2015, 13:25

Witam,

Mam pytanie czy w sytuacji gdy mamy studenta który podaje iż ma miejsce zam. w naszym powiecie a studiuje np. dzienne w Gdańsku gdzie zamieszkuje w akademiku i gdzie jest zameldowanie na pobyt czasowy i wówczas powinno się występować do tamtejszego ops czy pcpr aby zweryfikować czy dana osoba nie złożyła również tam wniosku? Czy stosujecie taką praktykę?
Proszę o pomoc
Ola213

Napisano: 14 kwie 2015, 13:31

Ja opieram się na prawdomówności studentów ;) Przy wniosku jest w końcu oświadczenie, że składa wniosek tylko u nas. Staram się zwrócić ich uwagę na te oświadczenia, czasami powiem, że możemy to zweryfikować (a co?!), ale ogólnie nie sprawdzam ich innych PCPR-ach
PCPR

Napisano: 14 kwie 2015, 14:09

Z mojego punktu widzenia sytuacja jest co najmniej dziwna. Bez dwóch zdań byśmy wystosowali zapytanie do tamtejszego PCPR-u. No i skoro ma zameldowanie w Gdańsku a mieszka w akademiku to też jakiś DZIWNE. My mielibyśmy mnóstwo wątpliwości :)
mon w

Napisano: 15 kwie 2015, 8:20

No ja też miałabym wątpliwości...studiuje tam dziennie, mieszka
więc nie ponosi dodatkowych kosztów z tytułu pobierania nauki w innym miejscu niż w miejscu zamieszkania...
Gość

Napisano: 15 kwie 2015, 9:36

A ja w zeszłym roku pytałam w PFRON-ie o studentów mieszkających w akademikach i uzyskałam odpowiedź, że studenci jeżdżą np w weekendy do domu i to tez kosztuje, więc ponoszą koszty związane z pobieraniem nauki w innym miejscu niz miejsce zamieszkania.
PCPR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x