AS MII - pls... - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 21 wrz 2016, 11:08

Głupieję już - pomóżcie...
1. Studenci mogą składać mi teraz wnioski na miniony semestr letni (termin składania do 30.09.2016 r.)?
2. Jeśli tak, to piszą pismo o przywrócenie terminu?
3. Dyr ma wyrazić zgodę na piśmie na przywrócenie terminu?
4. Studentka (50 lat) przez wiele lat nie pracowała,świadczeń rentowych też nie ma, wcześniej chyba tylko jakieś staże, czasówki, rejestracja w PUP, w tym roku - od 01.03.2016 do 31.08.2016 - staż, teraz od września umowa na 3 miesiące, bo pracodawca po stażu był zobowiązany... Pytanie - odliczać, czy nie 15% udziału własnego? Niby w tym roku praca, ale gdzieś kiedyś już była zatrudniana.

Ktoś wesprze? :?
PCPR-T

Napisano: 21 wrz 2016, 12:49

Ubiegając się o przywrócenie terminu wnioskodawca jest zobowiązany OPISAĆ i UDOKUMENTOWAĆ przyczyny uchybienia terminu.

Nie ma za bardzo możliwości wpisać we wniosku tego wcześniejszego zatrudnienia, jeśli zaś wpisze tylko to obecne zatrudnienie to musisz zwolnić z udziału własnego
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2016, 13:57

Mixi pisze:Ubiegając się o przywrócenie terminu wnioskodawca jest zobowiązany OPISAĆ i UDOKUMENTOWAĆ przyczyny uchybienia terminu.

Nie ma za bardzo możliwości wpisać we wniosku tego wcześniejszego zatrudnienia, jeśli zaś wpisze tylko to obecne zatrudnienie to musisz zwolnić z udziału własnego
A jak już udokumentuje (np zaświadczenie od lekarza o złym stanie zdrowia w momencie naboru), to wtedy pismo, że przywracamy termin?
PCPR-T

Napisano: 21 wrz 2016, 14:05

nabór z reguły trwa ok 1 - 1,5 miesiąca
Przez cały ten czas zły stan zdrowia? Dziwne zaświadczenie. Co innego jakby osoba była przez czas naboru w szpitalu.
Chyba bym tego nie uwzględniła
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2016, 14:08

Tak, jeśli was przekona to informujecie, że mając na uwadze informacje zawarte w piśmie przywraca się termin na złożenie wniosku, a potem klasycznie ocena formalna itd
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 14:08 przez Mixi, łącznie zmieniany 1 raz.
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2016, 14:08

No to mnie zmartwiłaś - myślałam, że te uzasadnienia traktujemy bardziej pro forma :roll:
PCPR-T

Napisano: 21 wrz 2016, 14:32

PCPR-T pisze:No to mnie zmartwiłaś - myślałam, że te uzasadnienia traktujemy bardziej pro forma :roll:
Trzeba podejść do tego zdrowo-rozsądkowo, jeśli Was przekona to przywrócić.
Ja nie znam szczegółów, tak na pierwszy ogień z tego co piszesz to mnie nie przekonuje, zwłaszcza ze lekarz za tzw. 50zł napisze co tylko sobie życzy osoba :roll:
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2016, 15:46

Pewnie, jak napiszę do PFRON-u, to oprócz regułek dotyczących przywrócenia terminu, napiszą, że decyzja należy do realizatora ;)
PCPR-T

Napisano: 22 wrz 2016, 8:56

PCPR-T pisze:Pewnie, jak napiszę do PFRON-u, to oprócz regułek dotyczących przywrócenia terminu, napiszą, że decyzja należy do realizatora ;)
Szkoda pisać do nich w tym przypadku.
Daj w pracy kilku osobom i zobaczysz co Ci powiedzą, czy wyjaśnienia osoby ich przekonują i jeśli większość się wypowie że nie, to odrzuć wniosek
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 22 wrz 2016, 10:21

Mixi pisze:
PCPR-T pisze:Pewnie, jak napiszę do PFRON-u, to oprócz regułek dotyczących przywrócenia terminu, napiszą, że decyzja należy do realizatora ;)
Szkoda pisać do nich w tym przypadku.
Daj w pracy kilku osobom i zobaczysz co Ci powiedzą, czy wyjaśnienia osoby ich przekonują i jeśli większość się wypowie że nie, to odrzuć wniosek
Tylko, że nikt u mnie nie ma pojęcia, jaki "dziwny" (ot, taki eufemizm ;) ) jest ten As i w ogóle cały PFRON z tymi swoimi wymaganiami.
Ale może faktycznie niech dyrka zadecyduje. Jak wnioskodawczyni będzie dymiła, to odeślę do źródła. 8-)

Dzięki za podpowiedź.
PCPR-T

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x