as obszar D - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 20 wrz 2016, 12:29

mam pytanko, w jakiej formie sporządzacie umowę dot. przedszkola za miesiące wrzesień, październik, listopad, grudzień. Mamy taki wniosek i zastanawiam się w jaki sposób wypłacić środki, czy zaliczkowo przesłać 800 złotych i na początku stycznia rozliczyć dofinasowanie, czy może transzami za miesiąc wrzesień, październik, listopad rozliczyć z początkiem grudnia i wypłacić a miesiąc grudzień wypłacić zaliczkowo 200 zł i tylko to rozliczyć w styczniu. proszę o podpowiedzi bo już mam dosyć :cry:
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 wrz 2015, 20:57
Zajmuję się:

Napisano: 20 wrz 2016, 12:41

Ja przydzielę zaliczkowo, z góry wypłacę na konto osoby, do rozliczenia i ewentualnego zwrotu w styczniu
miś 11

Napisano: 20 wrz 2016, 13:16

A ja absolutnie nie wypłacam w Obszarze D zaliczek.
Mam wnioskodawcę, który ma przedszkole od września do grudnia. Wnioskował o maksymalną kwotę, czyli 200 zł na miesiąc. Ma przyznane 800 zł, ale wypłacam, jak przyniesie rachunki (już właściwe kwoty).
PCPR-T

Napisano: 20 wrz 2016, 13:50

PCPR-T pisze:A ja absolutnie nie wypłacam w Obszarze D zaliczek.
Mam wnioskodawcę, który ma przedszkole od września do grudnia. Wnioskował o maksymalną kwotę, czyli 200 zł na miesiąc. Ma przyznane 800 zł, ale wypłacam, jak przyniesie rachunki (już właściwe kwoty).
tylko czy dasz radę wypłacić mu to jeszcze w grudniu
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 20 wrz 2016, 13:51

a jak to rozpiszesz w umowie, termin rozliczenia do kiedy, termin dostarczenia dokumentów jaki, z góry dzięki za pomoc
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 20 wrz 2016, 14:50

MIŚKA pisze:
a jak to rozpiszesz w umowie, termin rozliczenia do kiedy, termin dostarczenia dokumentów jaki, z góry dzięki za pomoc
W związku z tym, że my rozliczamy się z PFRON-em do końca stycznia, to w umowie daję termin dostarczenia dokumentów do 10.01.2017 r.
PCPR-T

Napisano: 20 wrz 2016, 16:22

PCPR-T pisze:
MIŚKA pisze:
W związku z tym, że my rozliczamy się z PFRON-em do końca stycznia, to w umowie daję termin dostarczenia dokumentów do 10.01.2017 r.
A kiedy robisz przelew, też w styczniu? Czy nie trzeba wypłacić środków do końca roku?
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2016, 10:32

W związku z tym, że my rozliczamy się z PFRON-em do końca stycznia, to w umowie daję termin dostarczenia dokumentów do 10.01.2017 r.[/quote]
A kiedy robisz przelew, też w styczniu? Czy nie trzeba wypłacić środków do końca roku?[/quote]

Tak - w styczniu. Nie ma takiej konieczności, że do końca roku kalendarzowego. Potwierdzałam to kiedyś w swoim oddziale. Ważne, żeby wypłacić do końca stycznia. Któregoś roku miałam taką akcję, że dwa dni przed końcem okresu rozliczeniowego wysyłałam kasę.
PCPR-T

Napisano: 21 wrz 2016, 10:44

ślicznie dziękuję za pomoc ;)
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny