CO sądzicie o kierunki(..)
'9a.Decyzja w sprawie wyrażenia zgody na zwiększenie kwoty dofinansowania kosztów opłaty za naukę (czesne)(..)
2)uzasadnienie proponowanej decyzji, w tym:
a)dotyczące wysokości dofinansowania, przede wszystkim ze względu na atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wnioskodawcę na otwartym rynku pracy,'
Jak to sprawdzicie?
I czy brak pozytywnej opinii jest różnoznaczne z opinią negatywną, uzasadnienie wniosku dlaczego dajemy tylko 3000,00 zł do czesnego?
Będziecie robić te opinie?
AS MOD II atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wniosk
Re: AS MOD II atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wn
Myślę, że warto by było. Ja mam tylko jedną osobę, która płaci czesne powyżej 3.000 zł ( 3.700 zł ). Tylko trzeba faktycznie usiąść i pomyśleć w jakiej formie to zrobić, czy wysłać do oddziału czy do Warszawy.
W tym semestrze mam dwie takie osoby i absolutnie nie zamierzam tego robić!
Nie mogę ogarnąć spraw bieżących, a teraz jeszcze mam ocenić atrakcyjność kierunku na otwartym rynku pracy???? A na jakiej podstawie? A skąd mam wiedzieć, czy na pewno to jest atrakcyjne? Bo mi się wydaje??
Nie mogę ogarnąć spraw bieżących, a teraz jeszcze mam ocenić atrakcyjność kierunku na otwartym rynku pracy???? A na jakiej podstawie? A skąd mam wiedzieć, czy na pewno to jest atrakcyjne? Bo mi się wydaje??
A Wnioskodawca jaka kwotę wnioskowaną wpisał we wniosku? 3000 zł czesnego czy więcej? jeżeli 3000 to przyznajesz zgodnie z zasadami nie więcej niż 3000, przecież jak się Wnioskodawcy ubiegają o dofinansowanie to zapoznają się z Kierunkami, a na starych zasadach nie można było powiększyć dofinansowania,bo wnioski złożono do 10 października (przed opublikowaniem zmian). wysokość środków PFRON przeznaczonych na realizację każdego wniosku o dofinansowanie nie możne przekroczyć kwoty wnioskowanej przez wnioskodawcę.
Jedna osoba ma wyższą kwotę wnioskowaną (3900 zł), a drugiej, przy składaniu wniosku, powiedziałam, żeby zmieniła te 4000 zł wnioskowane, bo przecież może starać się tylko o 3000 zł 

W tym semestrze mam dwie takie osoby i absolutnie nie zamierzam tego robić!
najważniejsze o ile wnioskuje, ale jeżeli wnioskuje o więcej to w uzasadnieniu trzeba napisać że jest negatywna opinia realizatora.
Jednak jak sprawdzić atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wnioskodawcę na otwartym rynku pracy.
Macie pomysł?
najważniejsze o ile wnioskuje, ale jeżeli wnioskuje o więcej to w uzasadnieniu trzeba napisać że jest negatywna opinia realizatora.
Jednak jak sprawdzić atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wnioskodawcę na otwartym rynku pracy.
Macie pomysł?
Oprócz AS MOD II atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wniosk - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
As- dodatek (ile?)
As - nowe zapotrzebowanie
rozliczenie umowy Moduł II
Moduł II
Zmiana kierunku studiów
As - wyjaśnienia do zmian
A2 ASa
AS A/2
ewaluacja
moduł I C3
AS B1
umowa as moduł II