Witam.
Będę składała wniosek o dofinansowanie do czesnego.
Jestem zatrudniona na umowę o pracę- ok. 1500 zł miesięcznie, posiadam rentę socjalną- ok. 640 zł, otrzymuję dod. pielęgnacyjny-153 zł oraz stypendium z uczelni z tyt. niepełnosprawności- 250 ł. Mam orzeczenie o niepełnosprawności z umiarkowanym stopniem na stałe. Mama nie pracuje, tata pracuje zarobkowo- ok. 2200 zł miesięcznie.
Które z tych dochodów muszę wykazać w oświadczeniu? Dzwoniąc do mojego PCPR za każdym razem otrzymuje inną odpowiedź.
Pozdrawiam.
AS- moduł II i oświadczenie o dochodach
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: AS- moduł II i oświadczenie o dochodach
wszystkie wyżej wymienione, z wyjątkiem dod. pielęgnacyjnego i stypendium
Odlicza się tylko dodatek pielęgnacyjny i stypendium naukowe jeśli jest. Natomiast stypendia czy zasiłki z uczelni o charakterze socjalnym czy stypendium specjalne dla osób niepełnosprawnych jest wliczane do dochodu.
O kurcze, ja jak Tomasz1981, pielęgnacyjnego i stypendium nie kazałam studentom wykazywać. 

- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
nic złego nie stanie się z tego powoduPCPR1 pisze:O kurcze, ja jak Tomasz1981, pielęgnacyjnego i stypendium nie kazałam studentom wykazywać.

ja podobnie, nie kazalam wpisywac dodatkow, stypendiow, a ostatnio nie wiem skad alimentow - przyjdzie kontrol to powiedza, oj tam. mamy nie tylko AS
Oprócz AS- moduł II i oświadczenie o dochodach - Stare tematy przeczytaj również:
środki ortopedyczne
pomoc dla pełnoletniego wychowanka pieczy
AS OB zad.1
AS moduł II
telefony dla os. niesłyszących
wywiad !!
środki ortopedyczne
świadczenie na nowych zasadach
Kontorla PFRON
Turnusy rehabilitacyjne
EFS - wywiad środowiskowy?
turnusy rehabilitacyjne
decyzja o przyzaniu dodatku do 31 marca czy 1 kwietnia?
Zawodowa rodzina zastępcza - umowa
świadczania/pobyt w MOW/zwolnienie z opłat
Wniosek o wszczęcie egzekucji alimentów