aea56 niestety nie można dofinansować nauki w SPOCie
właśnie otrzymałam pismo ze szkoły że nie jest szkołą wyższą zgodnie z ustawą Prawo o szkolnictwie wyższym...
w tym rejestrze: System Informacji Oświatowej Ministerstwa Edukacji Narodowej (SIO).
jest ta szkoła aktorska SPOT
a nie jest ona szkołą wyższą zgonie z ustawą prawo o szkolnictwie wyższym...
więc tak myślę sobie teraz każdą szkołę trzeba sprawdzać?
bo co z tego że jest w tym rejestrze jak się okazuje z ASa dofinansowania dać nie można...
W myśl pięknych kierunków:
2) opłacie za naukę (czesne) – należy przez to rozumieć opłatę pobieraną za naukę w szkole policealnej lub wyższej w okresie objętym umową dofinansowania;
21) szkole policealnej – należy przez to rozumieć publiczną lub niepubliczną szkołę policealną, utworzoną zgodnie z ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (tekst jednolity: Dz. U. z 2004 r. Nr 256, poz. 2572, z późn. zm.);
Wg tego szkoły policealne mają być więc utworzone zgodnie z ustawą o systemie oświaty nie zaś ustawą o szkolnictwie wyższym bo w tej zdaje się nie ma słowa o szkołach policealnych.
ale SPOT to szkoła wyższa...nie policealna..
a zgodnie z pismem z tej szkoły które otrzymałam napisali że nie są szkołą wyższą zgodnie z ustawą... czyli nie spełnia kryterium Asa
"szkole wyższej – należy przez to rozumieć publiczną lub niepubliczną szkołę wyższą utworzoną zgodnie z ustawą z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity: Dz. U. z 2012 r. poz. 572, z późn. zm.) lub uczelnię zagraniczną, a także szkołę wyższą i wyższe seminarium duchowne prowadzone przez Kościół Katolicki lub inne kościoły i związki wyznaniowe;"