witam mam pytanie jak rozwiązujecie kwestie wpisywania danych do skoroszystu w Exelu jeśli gdzie łacznie mamy ując wniosku złożone w ramach MODUŁU I i II gdy realizacją tych modułów zajmują się dwie różne jednoski np. PCPR moduł I a wydział starostwa moduł II?
i kolejna kwestia czy można dofinansowawać w ramach MODUŁU I zad. 1 jednocześnie sprzęt kompyterowy i maszyne brajlowską jednemu wnioskodawcy ? prosze o pomoc
AS- pytanie techniczne
Re: AS- pytanie techniczne
Oczywiście, że można dofinansować jednej osobie komputer i urządzenie brajlowskie. Jest to pomoc w zakupie sprzętu elektronicznego lub jego elementów oraz oprogramowania w obszarze B zadanie 1
niestety nie wiem nic na temat pierwszego pytania.....

Re: AS- pytanie techniczne
hym ewa ja bym proponowała według zasad instrukcji kancelaryjnej. Moduł I niech prowadzi rejestr PCPR według waszej instrukcji, natomiast starostwo moduł II niech rejestruje według numerów instrukcji kancelaryjnej u siebie. a do oddziału pfron wysłać dwa załączniki w exelu. Chyba że w oddziale pfron zasugerują inaczej.
Lub więcej pracy dla koordynatora, starostwo i pcpr oddzielnie niech uzupełniają wnioski w soich plikach exel a koordynator raz w miesiącu niech wprowadza - kopiuje je do jednego pliku exela i nadaje im numer porządkowy według dnia przyjęcia.
Lub więcej pracy dla koordynatora, starostwo i pcpr oddzielnie niech uzupełniają wnioski w soich plikach exel a koordynator raz w miesiącu niech wprowadza - kopiuje je do jednego pliku exela i nadaje im numer porządkowy według dnia przyjęcia.
Oprócz AS- pytanie techniczne - Stare tematy przeczytaj również:
PCPR czy GOP
Nowa podstawa ustalenia wysokości dla osób usamodzielnianych
usamodzielnienie wychowanka rodziny zastępczej na starych zasadach
odpłatność rodziców biologicznych
AS MODUL I
Decyzje kierujące do mieszkań chroninych
UMOWA - SZKOLENIA
odpłatność pełnoletnich
kwalifikacje wtz
kwalifikacje kadry wtz
schemat PCPR