AS - sprawozdanie

Lili

Re: AS - sprawozdanie

Post autor: Lili »

Tomaszu, dzwoniłam wczoraj do PFRON, bo poprządnie mnie tu nastraszyliście :P Uzyskałam informację, że mogę zawierać umowy w styczniu. W związku z tym działam prawidłowo i nie mam czym sie przejmować
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

Lili pisze:Tomaszu, dzwoniłam wczoraj do PFRON, bo poprządnie mnie tu nastraszyliście :P Uzyskałam informację, że mogę zawierać umowy w styczniu. W związku z tym działam prawidłowo i nie mam czym sie przejmować
to sobie zapisz notatkę z rozmowy, bo raz mówią tak raz tak :)
Lili

Notatka zrobiona ;) tak czy inaczej śpię spokojnie :)
PCPR

Post autor: PCPR »

A jak (przy C3) otrzymałam pismo od eksperta PFRON 30.12.2015 r, a od 29.12.2015 r. już mnie nie było w pracy (AS-em zajmuję się sama) i pierwszy możliwy termin był 04.01, to PFRON też czepi się, ciekawe?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

PCPR pisze:A jak (przy C3) otrzymałam pismo od eksperta PFRON 30.12.2015 r, a od 29.12.2015 r. już mnie nie było w pracy (AS-em zajmuję się sama) i pierwszy możliwy termin był 04.01, to PFRON też czepi się, ciekawe?
to, że cię nikt nie zastępuje jak Ciebie nie ma, to już sprawa dyrektora, jak organizuje pracę pracownikom, współczuje robić As'a samemu
PCPR

"... współczuje robić As'a samemu[/quote]"

Dzięki. Nawet nie wiesz, jak mi jest przykro :evil:
Lili

PCPR, doskonale Cię rozumiem, ja też sama zajmuję się AS i mam dość....
PCPR

Napisałam na skrzynkę PFRON odnośnie daty podpisywania umów. Oto odpowiedź:

Szanowna Pani,

w odpowiedzi na zapytanie kierowane drogą elektroniczną na adres: [email protected] w sprawie realizacji pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych uprzejmie informuje, że dokumenty programowe nie wskazują obligatoryjnego terminu zakończenia zawierania umów dofinansowania i wypłaty środków finansowych PFRON przekazanych na realizację programu w danym roku. Z tego punktu widzenia, możliwość wykorzystania limitów środków finansowych PFRON istnieje do dnia złożenia przez samorząd powiatowy sprawozdania z realizacji programu w danym roku (obecnie, najpóźniej do dnia 31 stycznia roku następującego za danym rokiem realizacji programu) – o ile zawarte umowy oraz wypłaty będą ujęte w tym sprawozdaniu.
Lili

PCPR, czyli nie ma przeciwskazań do zawierania umów w styczniu, w związku z tym nie mamy sie czym martwić. Ale ja jestem bardzo zmęczona, zwłaszcza, że działam sama i nie mam z kim podzielić się obowiązkami
PCPR

Lili, doskonale wiem, o czym mówisz. Musimy się jakoś spiknąć na prywatnym e-mailu, zawsze to jakieś wsparcie będzie :)
ODPOWIEDZ