AS - sprawozdanie
Re: AS - sprawozdanie
Tomaszu, dzwoniłam wczoraj do PFRON, bo poprządnie mnie tu nastraszyliście
Uzyskałam informację, że mogę zawierać umowy w styczniu. W związku z tym działam prawidłowo i nie mam czym sie przejmować

- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
to sobie zapisz notatkę z rozmowy, bo raz mówią tak raz takLili pisze:Tomaszu, dzwoniłam wczoraj do PFRON, bo poprządnie mnie tu nastraszyliścieUzyskałam informację, że mogę zawierać umowy w styczniu. W związku z tym działam prawidłowo i nie mam czym sie przejmować

A jak (przy C3) otrzymałam pismo od eksperta PFRON 30.12.2015 r, a od 29.12.2015 r. już mnie nie było w pracy (AS-em zajmuję się sama) i pierwszy możliwy termin był 04.01, to PFRON też czepi się, ciekawe?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
to, że cię nikt nie zastępuje jak Ciebie nie ma, to już sprawa dyrektora, jak organizuje pracę pracownikom, współczuje robić As'a samemuPCPR pisze:A jak (przy C3) otrzymałam pismo od eksperta PFRON 30.12.2015 r, a od 29.12.2015 r. już mnie nie było w pracy (AS-em zajmuję się sama) i pierwszy możliwy termin był 04.01, to PFRON też czepi się, ciekawe?
"... współczuje robić As'a samemu[/quote]"
Dzięki. Nawet nie wiesz, jak mi jest przykro
Dzięki. Nawet nie wiesz, jak mi jest przykro

PCPR, doskonale Cię rozumiem, ja też sama zajmuję się AS i mam dość....
Napisałam na skrzynkę PFRON odnośnie daty podpisywania umów. Oto odpowiedź:
Szanowna Pani,
w odpowiedzi na zapytanie kierowane drogą elektroniczną na adres: [email protected] w sprawie realizacji pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych uprzejmie informuje, że dokumenty programowe nie wskazują obligatoryjnego terminu zakończenia zawierania umów dofinansowania i wypłaty środków finansowych PFRON przekazanych na realizację programu w danym roku. Z tego punktu widzenia, możliwość wykorzystania limitów środków finansowych PFRON istnieje do dnia złożenia przez samorząd powiatowy sprawozdania z realizacji programu w danym roku (obecnie, najpóźniej do dnia 31 stycznia roku następującego za danym rokiem realizacji programu) – o ile zawarte umowy oraz wypłaty będą ujęte w tym sprawozdaniu.
Szanowna Pani,
w odpowiedzi na zapytanie kierowane drogą elektroniczną na adres: [email protected] w sprawie realizacji pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych uprzejmie informuje, że dokumenty programowe nie wskazują obligatoryjnego terminu zakończenia zawierania umów dofinansowania i wypłaty środków finansowych PFRON przekazanych na realizację programu w danym roku. Z tego punktu widzenia, możliwość wykorzystania limitów środków finansowych PFRON istnieje do dnia złożenia przez samorząd powiatowy sprawozdania z realizacji programu w danym roku (obecnie, najpóźniej do dnia 31 stycznia roku następującego za danym rokiem realizacji programu) – o ile zawarte umowy oraz wypłaty będą ujęte w tym sprawozdaniu.
PCPR, czyli nie ma przeciwskazań do zawierania umów w styczniu, w związku z tym nie mamy sie czym martwić. Ale ja jestem bardzo zmęczona, zwłaszcza, że działam sama i nie mam z kim podzielić się obowiązkami
Lili, doskonale wiem, o czym mówisz. Musimy się jakoś spiknąć na prywatnym e-mailu, zawsze to jakieś wsparcie będzie 

Oprócz AS - sprawozdanie - Stare tematy przeczytaj również:
sprawozdanie Aktywny Samorząd zał nr 1
Poszukiwanie specjalistycznej rodziny zastępczej
sport, kultura, turystyka...
WTZ - PILNE
KN a pełnoletni uchodźca opuszczajacy placówkę
13-a
Wyrównywanie óżnic miedzy regionami III
samochód osobowy dla niepełnosprawnych
rodzina zastępcza zawodowa
uchodzcy
uchodzcy