AS termin rozliczenia studentów - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 paź 2015, 14:28

Jaki dajecie termin rozliczenia studentom? umowę zawieramy przeważnie na czas trwania semestru, ale zastanawiam się jaki dać termin na dostarczenie faktury i oświadczenia o dodatku. Czy wysyłając sprawozdanie styczniowe macie już wszystkie umowy rozliczone i dokonane ewentualne zwroty od studentów?
rita5

Napisano: 26 paź 2015, 16:03

My wypłacamy pieniądze dopiero jak nam dostarcza faktury..także faktury muszą dostarczyć jak najszybciej (do końca listopada). A potwierdzeniu ukończenia semestru, wszelkie oświadczenia po zaliczeniu semestru.

Nie wypłacamy kasy zaliczkowo, bo później nie można się doprosić o dokumenty rozliczeniowe czy ewentualne zwroty.
gav

Napisano: 27 paź 2015, 11:04

Apropos czasu trwania semestru wpisujecie date zakończenia semestru czy date zakończenia sesji egzaminacyjnej? Bo te daty często bywają różne.
Kasia12

Napisano: 27 paź 2015, 12:50

koniec sesji poprawkowej
gav

Napisano: 28 paź 2015, 11:05

My wypłacamy zaliczkowo - na podstawie zaświadczeń z uczelni, biorąc oczywiście pod uwagę wnioskowaną kwotę. Termin rozliczenia dam im do 11.01.2016 r., tak, żeby spokojnie sobie wprowadzić dane. Do tej pory nie mam większych problemów z uzyskaniem faktur. Tydzień przed terminem wysyłam im na e-maila, że kończy się termin rozliczenia, brak dokumentacji spowoduje, że będą musieli oddać kasę. Na 30 wniosków, wysłałam 4 takie e-maile. Podziałało.
PCPR

Napisano: 28 paź 2015, 11:16

Ja robię podobnie - zaliczkowo, też przypominam mailowo, postraszenie zwrotem kasy na razie działa.
gran

Napisano: 02 lis 2015, 20:29

a my wypłacamy kasę dopiero po dostarczeniu opłaconej faktury z uczelni, jak się komuś spieszy to nam szybko fakturę przyniesie, żadnych zaliczek :!:
oświadczenie o dodatku mogą wypełnić przy podpisywaniu umowy
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x