Jaki dajecie termin rozliczenia studentom? umowę zawieramy przeważnie na czas trwania semestru, ale zastanawiam się jaki dać termin na dostarczenie faktury i oświadczenia o dodatku. Czy wysyłając sprawozdanie styczniowe macie już wszystkie umowy rozliczone i dokonane ewentualne zwroty od studentów?
My wypłacamy pieniądze dopiero jak nam dostarcza faktury..także faktury muszą dostarczyć jak najszybciej (do końca listopada). A potwierdzeniu ukończenia semestru, wszelkie oświadczenia po zaliczeniu semestru.
Nie wypłacamy kasy zaliczkowo, bo później nie można się doprosić o dokumenty rozliczeniowe czy ewentualne zwroty.
My wypłacamy zaliczkowo - na podstawie zaświadczeń z uczelni, biorąc oczywiście pod uwagę wnioskowaną kwotę. Termin rozliczenia dam im do 11.01.2016 r., tak, żeby spokojnie sobie wprowadzić dane. Do tej pory nie mam większych problemów z uzyskaniem faktur. Tydzień przed terminem wysyłam im na e-maila, że kończy się termin rozliczenia, brak dokumentacji spowoduje, że będą musieli oddać kasę. Na 30 wniosków, wysłałam 4 takie e-maile. Podziałało.
a my wypłacamy kasę dopiero po dostarczeniu opłaconej faktury z uczelni, jak się komuś spieszy to nam szybko fakturę przyniesie, żadnych zaliczek
oświadczenie o dodatku mogą wypełnić przy podpisywaniu umowy