AWANS ZAWODOWY - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 15 kwie 2015, 16:57

Proszę mi powiedzieć jak to jest z awansem zawodowym pracowników socjalnych. Jestem pracownikiem socjalnym , mam 5 lat pracy zawodowej- spełniam wymogi zgodnie z rozp. dot wynagr. prac. samorządowych do otrzymania tytułu specjalisty pracy socjalnej.( wykształcenie wyższe). Napisałam podanie o awans na stanowisko specjalisty. Otrzymałam awans na starszego pracownika socjalnego.
Moje pytanie-
Czy muszę przechodzić wszystkie szczeble awansu? Mój kierownik oświadcza, że muszę .
Wisia32

Napisano: 15 kwie 2015, 20:16

Aby zostać starszym pracownikiem nie trzeba mieć wykształcenia wyższego bo wystarczy średnie. Z Twojego opisu wynika, że masz uprawnienia na starszego specjalistę bo masz wyższe i wymagany staż pracy.
Rodrick_86
Stażysta
Od: 05 cze 2014, 17:00
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 7:42

No niestety awans to widzi mi się kierownika. U nas w regulaminie zakładu pracy brak w ogóle takiego stanowiska jak specjalista pr soc więc o awansie mogę pomarzyć:)
wondawonda

Napisano: 16 kwie 2015, 8:49

A czy specjalistą pracy socjalnej nie zostaje się po ukończeniu szkolenia na specjalizacji I i II stopnia???
KKK

Napisano: 16 kwie 2015, 9:32

W moim OPS obowiązuje zasada- trzeba przejść wszystkie szczeble awansu- pracownik socjalny, starszy pracownik socjalny, specjalista pracy socjalnej, starszy specjalista pracy socjalnej, główny specjalista pracy socjalnej- oczywiście spełniając wymogi z rozp.
axy

Napisano: 16 kwie 2015, 11:31

Mam 18 lat i pracy specjalizację I stopnia i średnie wykształcenie. Jestem starszym pracownikiem socjalnym- można starać się o specjalistę ?
Aga161616

Napisano: 16 kwie 2015, 12:45

TAK
aaa221

Napisano: 19 kwie 2015, 21:45

Z formalnego punktu widzenia możesz. Niestety w praktyce wygląda to tak (z pełną akceptacją Ustawodawcy), że to kierownik decyduje o tym jak ten awans wygląda w jego ośrodku. U nas osoby z prawie 20 letnim stażem i wyższym kierunkowym wykształceniem niedawno zostały specjalistami!. Przez wiele lat pracowały na stanowisku starszego pracownika socjalnego. Specjalistę dostaje się wedle uznania kierownika. Inna koleżanka po wielu interwencjach u kierownika dostała starszego specjalistę (ma specjalizację II stopnia i wiele lat pracy, a potrzeba 6). Ciągle chodziła do niego, nie ustępowała i zmęczyła go na tyle, że dał:). Także wytrwałość się liczy.
aaaa

Napisano: 29 gru 2015, 13:33

Mam takie pytanie pracowałam pewien czas w DPS jako aspirant pracy socjalnej, czy ten okres zatrudnienia liczy się do stażu pracy w celu uzyskania awansu zawodowego na straszego pracownika socjalnego, oczywiście obecnie pracuje jako pracownik socjalny w OPS.Prosze o rade.
Karolin@

Napisano: 29 gru 2015, 14:07

Wielu pyta pewnie teraz co to jest awans?
;)
Ares30

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x