awanturujący sie dłużnik-pomocy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 05 lut 2020, 9:10

Proszę powiedzcie czy mogę coś z tym zrobić. Dłużnik dostał wezwanie na wywiad odebrał osobiście 10 września. nie stawił się i poszło wszczęcie i decyzja że się uchyla i na końcu wniosek do starosty o zatrzymanie prawa jazdy. No i zaczęło się... Dostał informacje o wszczęciu postępowania przed zabraniem prawka no i pretensje do nas.. Przyniósł dokumenty że 29 sierpnia opuścił zakład karny, od 23 do 25 września był w szpitalu na operacji i od tego momentu do końca stycznia ma zaświadczenie że był niezdolny do pracy - dlatego też nie płacił alimentów.. Czy my w takiej sytuacji możemy coś zrobić, czy mamy jakiej podstawy żeby wstrzymać wniosek o zabranie prawka - moim zdaniem nie ale już nie wiem jak facetowi tłumaczyć:(
jagoda2
Referent
Od: 08 sty 2015, 13:48
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2020, 9:14

pij kawę. Mógł między 10 a 23 wrześniem nie pić
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2020, 9:25

Tak mu powiem:) Żartuje oczywiście. On teraz może jedynie odwołać się od decyzji starosty.... Znają Pana skończy się telewizją:)
jagoda2
Referent
Od: 08 sty 2015, 13:48
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2020, 14:38

Witam, też mam taką sytuację teraz, wezwanie odebrał, nie przyszedł, nie miał wpłaty z jednego miesiąca, decyzja uchylający, starostwo przysłało zawiadomienie o wszczęciu 3 marca, dzisiaj dłużnik dzwoni że Pani w starostwie mu powiedziała że jak napisze u nas oświadczenie dlaczego nie zapłacił ten jeden miesiąc to oni mogą zawiesić postępowanie i wstrzymać decyzję o zabranie prawa jazdy.

Jutro przyjdzie do mnie, co ja mogę teraz zrobić? Jakieś rady?

Jak go prosiłam żeby przyszedł na wywiad to miał mnie gdzieś a teraz będzie płakał.
FA2016
Stażysta
Od: 13 mar 2017, 16:31
Zajmuję się: FA/DM/DE

Napisano: 09 mar 2020, 14:40

Moze wsie odwołać od decyzji starosty. A w starostwie to se mogą gadać. Jak wgl mu cos powiedzieli, czy moze sam sobie tego nie wymyślił. Ty działałałeś/aś zgodnie z przepisami.
megi14-14
Starszy referent
Od: 19 sie 2019, 13:18
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x